|

Dominique is inyourfacevisagie

Wie is Dominique Haveman?
Dominique is oprichtster van In Your Face Visagie, perfectionistisch, a- sportief, allergisch voor alles wat los en vast zit en samenwonend. Maar bovenal is Dominique dol op haar werk, visagie!
inyourfacevisagie

Kun je ons vertellen hoe je begonnen bent met visagie?
Ik was altijd aan het experimenteren met make-up, vooral mijn zus en vriendinnen waren mijn doelwit. Het leek me heel erg leuk als ik van visagie mijn beroep kon maken, dus heb ik de LOI- opleiding gedaan. Maar dat was te theoretisch, ik wilde meer over de praktijk leren! Daarna heb ik een cursus gevolgd bij Mieke Petiet, Beautypartner en B- Academy (waar ik ook een haarstyling cursus heb gevolgd), bij Studio Stroop en bij Xan beauty.

topjob-visagie-haveman-airmagazineMet wie heb je allemaal samengewerkt?
♥ In Your Face Visagie heeft make-up verzorgd voor de music video van Sandy Dane, Secure en Big boy caprice.
♥ Verder heb ik training gegeven voor Max Factor en promoties en workshops voor L’oréal en Rimmel London verzorgd.
Ik heb les gegeven bij het ROC, RB Academy, B- Academy.
♥ Ik deed de make-up voor fotoshoots voor dj’s en films zoals:  D-block en ste- fan, Dash Berlin en Hardstylez plus Sinterklaas en de verdwenen pakjes boot. Verder voor al wat onbekendere korte films zoals Weekend.

Hoe gaat In Your Face Visagie te werk?
Eerst verdiep ik mij in de opdracht en werk ik graag via een storyboard. vaak hoor ik pas op locatie wat de opdrachtgever wil en komt ook wel eens voor dat de stylist of regisseur iets voor ogen heeft wat helemaal niet past. In dat geval moet ik als visagiste uitleggen dat een andere make-up beter in het concept past.

dhaveman-portfolioHeb je voorbeelden (helden) in de wereld die visagie heet?
In Nederland kijk ik best wel op tegen Pascale Tesser (Mijn lerares van B- academy). Haar werk is erg clean en de lippen zijn altijd herkenbaar. Er zijn niet veel helden in de beautywereld, vooral omdat de naam van een visagist vaak niet genoemd wordt en dus onbekend is. De looks van M.A.C. cosmetics zien er ook altijd goed uit, ik gebruik ze vaak als inspiratiebron.

Welke celebs zou je nog weleens onder handen willen nemen?
Ik zou dolgraag Angelina Jolie op willen maken voor een shoot. Dat is zo ‘n mooie vrouw! Wat Nederlandse beroemdheden betreft zou ik graag Kim Feenstra, Angela Schijf en Lieke van Lexmond onder handen willen nemen. Met uitzondering van Kim staan zij altijd op dezelfde manier opgemaakt op de foto.

Je vertelde voorafgaand aan het interview dat je een allergie hebt, welke is dat?
Je kunt me beter vragen waar ik niet allergisch voor ben! Ik ben allergisch voor de bekende huisstofmijt, katten en honden. Maar ook voor nikkel en parabenen (conserveringsmiddelen) Volgens de natuurlijke geneeskunde ben ik ook allergisch voor: suiker, gist, zuivel, zetmeel, aardbei, en varkensvlees. Omdat veel beautyproducten parabenen en parfum bevatten ben ik mijn eigen testpersoon geworden en heb ik zo mijn manieren gevonden om ermee om te gaan. Ik slik ook elke avond een medicijn tegen allergie: Fexofenadine Mylan.
inyourface-airmagazine

Met welke merken werk je?
Eigenlijk ben ik niet enorm merkvast, ik koop wat ik mooi vind. Wel probeer ik i.v.m. mijn allergie alle make- up eerst zelf uit om te zien hoe ik erop reageer. Make- up merken die ik graag gebruik zijn bijv. M.A.C. , Peggy, Sephora, Sage, Make-up studio en HEMA vanwege de potloden. De wenkbrauwpotloden van de HEMA zijn heel mooi van kleur (vooral de blonde kleur, die is namelijk bij de meeste merken te oranje) en werken heel prettig! Particulieren stuur ik ook regelmatig door naar de HEMA voor make-up omdat deze producten niet zo vol met troep als parabenen zitten.

Waarom vind je dat jij een topjob hebt?
Ik heb een topjob, niet alleen omdat ik eigen baas ben maar ook omdat ik veel met mensen werk. Ik ben creatief bezig en heb veel afwisseling in mijn werk als visagiste. Wat ook erg leuk is, is dat ik mensen meer zelfvertrouwen geef door ze van een klein beetje make-up advies te voorzien.

Posted by on februari 17 2011. Filed under Future, Real life/Future, Topjob, Yours. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

5 Comments for “Dominique is inyourfacevisagie”

  1. Super leuk interview! Leuk om wat nieuwe merken te leren kennen die ik ook kan gebruiken met mijn parfumallergie… snel maar eens gaan proberen

  2. Wat hen bij ontzettend veel ervaring Dominique!
    Je hebt wel veel allergieën, net als ik. Heel gek, bij mezelf ben ik eraan gewend, maar als ik dat bij een ander lees denk ik altijd: “Hoe is het mogelijk!”
    Wel heel stoer dat je ondanks je parfum overgevoeligheid toch visagiste bent!

  3. Leuk interview!

    Liefs Mirjam

  4. Ja Dominique rocks.En destemeer met zoveel allergieën.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021