Basisrecept melkvrij, glutenvrij en sojavrij kokosijs
De eerste hittegolf in Nederland is een feit, en er zitten alweer een aantal tropische dagen aan te komen. De perfecte reden om mijn ijsmachine maar weer eens uit een keukenkastje te trekken. Hieronder een supersimpel, verfrissend en makkelijk te variëren recept voor kokosijs.
♥ 2 blikken kokosmelk (light kun je gebruiken, maar dan krijg je meer een sorbettextuur)
♥ 150 gram (riet)suiker
♥ 1 koffielepel maizena
Benodigd: ijsmachine
Bereidingswijze
♥ Giet de kokosmelk in een pan en roer er met een garde de suiker doorheen.
♥ Verwarm het geheel totdat de suiker is opgelost.
♥ Schep in een beker 1 koffielepel maizena.
♥ Voeg hier net zoveel van de verwarmde kokosmelk aan toe zodat een glad mengsel ontstaat zonder klontjes.
♥ Giet dit mengsel al roerend door de rest van de kokosmelk.
♥ Verwarm de mix ongeveer 5 minuten goed door en roer er af en toe doorheen met de garde.
♥ Laat het afkoelen tot kamertemperatuur.
♥ Volg de instructies van de ijsmachine.
♥ Geniet en koel af met een heerlijk kokosijsje.
Serveertip; Heerlijk met vers fruit als bosbessen of frambozen. Of garneer met een vleugje rozensiroop (verkrijgbaar bij de toko).
Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.
[…] http://www.airmagazine.nl/air/food/basisrecept-melkvrij-glutenvrij-en-sojavrij-kokosijs/ […]