|

Help bijen met bloembollen pakket

Al een paar jaar gaat het slecht met de bijen , in Nederland overleven jaarlijks tussen de 20 – 25 % van de volken de winter niet. Met de blije bijen bloembollen help je de bijen en zorg je voor een gezellige tuin.

Bijensterfte toegenomen
Al een paar jaar gaat het slecht met de bijen in Nederland. In heel Europa en Noord- Amerika gaan ‘s winters veel bijenvolken dood, in Nederland overleven jaarlijks tussen de 20 – 25 % van de volken de winter niet. De uitval is procentueel vele malen hoger dan pakweg tien jaar geleden. Nederland spant  samen met een aantal andere landende kroon.

Bloembollen voor bijen
Dit najaar is er een bijzonder bloembollenpakket verkrijgbaar bij tuincentra, een waarmee je bijen helpt. Door het planten van deze geselecteerde bloembollen creëer je niet alleen een bloeiende lentetuin maar help je ook de bijenpopulatie in Nederland te vergroten. In het voorjaar trekken de bloeiende bollen namelijk bijen aan.

help-bijen-bloembollen

Het pakket is mede op advies van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) samengesteld en bevat een mix van 80 bollen van de Crocus,  het Blauwe druifje, de Sneeuwroem, de Anemona blanda , de botanische tulp en de Bulgaarse ui  die je tuin van februari tot half juni opfleuren en bijen lokken.  Je koopt de bijvriendelijke bloemen voor € 9.99  bij tuincentra of online via www.bijenhouders.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on augustus 24 2013. Filed under Living, outdoors. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Help bijen met bloembollen pakket”

  1. In bovenstaand artikel staat de site van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, waar het bollenpakket is te bestellen verkeerd.
    Moet zijn http://www.bijenhouders.nl

    Aat Rietveld, vice voorzitter van de NBV

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid