|

Recyclebare plantenbakken van Bacsac

Bacsag is een makkelijk verplaatsbare plantenbak van watervast en UV-bestendig geotextiel. De recyclebare zakken zijn ideaal  om je dakterras, balkon of tuin mee te vullen.

Eenvoudig een mini tuin aanleggen met Bacsac
Door onze toenemende behoefte aan biologische en natuurlijke producten krijgen we meer en meer een hang naar het zelf groeien van kruiden en groenten.  Leuk en voordelig is om een eigen moes- en/of kruidentuin bij te houden, alleen is het aanleggen in de tuin of plek maken op het terras niet altijd een eenvoudige taak. Een Franse ontwerper en een Franse landschapsarchitect bedachten een innovatieve en eigenlijk o zo eenvoudige manier om in een handomdraai gelegenheid te creëren om snel en bijna moeiteloos je eigen mini tuin aan te leggen. En ze noemden het BacsacAlternatieve plantenbak
Bacsac is een plantenzak dat is bedacht als een mobiel en makkelijk verplaatsbaar alternatief voor zware potten en plantenbakken. Het gebruikte materiaal is lichtgewicht, UV-bestendig en watervast geotextiel dat ook nog eens waterdoorlatend en ademend is. Dus blijft de grond schimmelvrij en de wortels rotvrij. En dat allemaal in een volledig recyclebaar, compact en makkelijk uit te vouwen ontwerp. Door de diversiteit van de collectie (van 10 liter tot 550 liter) kun je op elk stukje left-over tuin of balkon een Bacsac plaatsen. Voor aan muren zijn er ook de hangende modellen waarmee je heel eenvoudig een kale tuinmuur om kunt toveren tot een groene oase. Wat vruchtbare grond in je Bacsac en je bent klaar om die groene vingers aan het werk te zetten.

Gespot in Frankrijk
In Frankrijk is de Bacsac al te spotten op menig hip (dak)terras, het label hoopt nu in Nederland een trouwe fanbasis op te bouwen. Ik steek meteen mijn hand op, ik ben fan!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 29 2012. Filed under Living, outdoors. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Recyclebare plantenbakken van Bacsac”

  1. he wat leuk! wij zoeken dus nog plantenbakken voor op ons dakterras.

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid