|

Tommy’s girl: uitgerekend een freelance designer

air magazine_tommy-hilfiger

Als freelance designer stopt je werk nooit. Ook als je je gemiddelde werkdag van 8 uur erop hebt zitten of een weekje vrij bent. Officieel ben ik ook eigenlijk geen freelancer, maar val ik onder het kopje zzp-er: een Zelfstandige Zonder Personeel. En daar ligt dan ook meteen het pijnlijke punt. Ik ben freelance gaan ontwerpen omdat ik van mijn vrijheid houd. Niet omdat stiekem de wens heb om eigenlijk boekhouder, secretaresse of verkoper te zijn. Maar soms denk ik, dat ik deze vaardigheden toch ook best toe zou kunnen voegen aan mijn CV.

freelance-ontwerpster-administratieNou hoor ik je al denken… Die boekhouder, die huur je toch gewoon in? Tuurlijk heb ik ook mijn boekhouder. Hij maakt altijd heel nauwkeurig mijn jaaropgave en vertelt me hoeveel ik weer aan de belastingdienst mag, dan wel moet, afdragen. Maar dat neemt nog niet weg, dat ik al het papierwerk op orde moet hebben, mijn bonnetjes goed moet bewaren en mijn btw op tijd moet betalen. Zelfs de zakelijke kilometers die ik rijd, moet ik bijhouden. En ik ben al niet zo geordend, laat staan als het om dit gaat. Nooit van mijn leven zou ik vrijwillig Excell gebruiken, ware het niet dat je er heel erg handig optelsommetjes in kan maken.

En dan gaat het ook nog, eens in de zoveel tijd weer kriebelen en heb ik behoefte aan nieuwe uitdagingen. Lees: nieuwe werkomgeving/andere opdrachten. En daar komt een stukje acquisitie, dan wel verkoop bij kijken. Niet alleen verkoop van het werk dat ik lever of de ontwerpen die ik maak, maar ook van het persoontje dat ik ben. Ook weer zo’n ding dat je er gratis en voor niks bij cadeau krijgt, wanneer je besluit te gaan freelancen. Ik zou het liefste een nieuw beroep hiervoor in het leven willen roepen, zodat ik ook dit uit handen zou kunnen geven.

ontwerpster-tommygirl-onderneemtAlles bij elkaar draai ik dus vaak heel wat uurtjes meer, dan dat ik kan factureren. Maar toch soms, heel soms, ben ik ook gewoon vrij. Vrij zonder dat ik iets moet doen. Al zijn het dan jammer genoeg geen betaalde vrije dagen. Maar laat dit nou juist het moment zijn, dat ik tijd heb om weer eens ongegeneerd heel veel geld uit te geven op een dagje shoppen! Onhandig gepland he?!?

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 17 2011. Filed under Real life, Real life/Future, Tommy`s girl. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid