|

What’s in my bag; Mijn Schatje

whats in my bag-airmagazine-astma-allergieAltijd al willen weten wat een kunstenares bij zich heeft? Waar ze haar schetsen in maakt, met welke pennen ze haar werk signeert en hoe haar iPod eruit ziet? Kijk snel verder voor een wel heel speciale tas, namelijk die van de wereldberoemde “Mijn Schatje” uit Parijs

What’s in my bag: Marie Blanco Hendrickx, bekend als kunstenares  “Mijn Schatje”.

folies-piaf-parisDe gebloemde handtas met ruches komt van de H&M. Ik vind de tas fijn omdat hij zo lekker groot is en ik hem helemaal vol kan stoppen. Ik wissel graag regelmatig van tas, dus ik geef de voorkeur aan goedkope maar coole exemplaren.

mijn schatje-art-lowbrow-parisHier zie je de kaft van het “The Lowbrow show” boek. Ik heb voor de voorkant van het boek een werk van de Chileense kunstenaar Victor Castillo gekozen, omdat hij aan “The Lowbrow show” meedeed en omdat ik het idee van twee rare kinderen die een magisch boek openen erg leuk vind.
Op het boek liggen mijn twee speciale pennen die ik bijna altijd bij me draag, de ene schrijft zilverkleurig en de andere is gevuld met Oost-Indische inkt. Omdat deze inkt niet vervaagt gebruik ik ze beide om mijn Mijn Schatje prints mee te signeren en om kleine schetsjes mee te maken.

whats-in-my-bag-mijnschatje-airmagazineDit “The Lowbrow show” boek heb ik voor een tentoonstelling in 2011 in de Parijse Brugier Rigail Gallery gemaakt, waarvoor ik curator was. Ik heb drie bevriende kunstenaars van over de hele wereld uitgenodigd om aan de show mee te doen. Hier zie je twee, voor mijn doen wat duistere, Mijn Schatje kunstwerken die er tentoongesteld waren “Vanity” en “Honorine”. En check hoe mooi ze bij mijn Opi fortune cookie nailpolish, mijn favoriete lakje van dit moment kleuren. Onder zie je een roze sleutelhanger van de H&M met de sleutels van mijn appartement.

panasonic-headphones-urban-artIk ben dol op mijn witte Panasonic headphones, die in mijn iPod touch geplugged geweldig klinkt. Ze hebben een retro look and feel, een leerachtige hoofdband, ik zou mijn koptelefoon wel in alle mogelijke kleuren willen hebben!
Deze roze agenda was een cadeautje van mijn Oekraïense vriendin Veronika. Ze is een geweldige meid die ik van Facebook ken. We hebben een geweldige tijd doorgebracht toen ze vorig jaar in Parijs was.

airmagazine-interview-mijnschatjeDit is mijn iPod touch. Natuurlijk moest ik hem wel customizen, dus heb ik er een Tara McPherson iPod skin op geklikt die iemand me  in 2011 op de Comicon in Napels gaf. Ik ben een enorme fan van Tara Mc Pherson, ze  is een getalenteerde comic artist.
Het groene notitieboekje is een eigen ontwerp en komt uit mijn collectie voor La Marelle. La Marelle is een Franse uitgever die met artiesten over de hele wereld samenwerkt. Ik  heb verschillende soorten sieraden, kaarten, iphone  cases en notebooks voor ze gemaakt en ik gebruik ze dagelijks. Hier kan je het boekje goed zien.

killygrind-paris-mijnschatje-airmagazineMijn MAC lipgloss, die rood is, maar transparant genoeg om dagelijks te dragen. De lipgloss maakt mijn lippen ook veel zachter en het ruikt verbazingwekkend lekker.
Mijn haar zit altijd rommelig, dus moet ik helaas altijd een borsteltje met me meeslepen, zodat ik mijn kapsel snel kan fatsoeneren als ik een belangrijke afspraak heb.

lemusicasette-marie-airmagazine Le Musicassette is een muziekblog dat ik met een vriend bijhoud. We posten onze favoriete tracks en mixtapes die allerlei muzikanten dj’s, labels, en bands  speciaal voor ons gemaakt hebben. Het is een leuke manier om onze passie voor muziek te delen.
Omdat ik  bijna nooit iets weggooi, zit mijn tas altijd vol met  concertkaartjes,  entreebewijzen voor musea en bus- en treinkaartjes van alle landen waar ik geweest ben, als herinneringen die ik overal mee naartoe neem.
Killygrind is het merk van mijn vriendin Ingrid. Vorig jaar heeft ze een Killygrind winkel in Parijs geopend waar ze allerlei coole zelfgemaakte retro kleding en accessoires verkoopt. Sinds ze me het etui vorig jaar cadeau deed is het mijn favoriete make up tasje.

special-parijs-mijnschatjeMeer over Marie/ Mijn Schatje weten? De komende twee weken komt Parijs iedere dag
naar jou! We hebben een exclusief interview met de kunstenares, Marie vertelt je haar favoriete hotspots in Parijs en we mogen één van haar limited edition “The Lowbrow show boeken weggeven.

Vind je dat jij de volgende What ’s in my bag moet doen?
Mail dan
redactie@airmagazine.nl en misschien gaat het volgende artikel wel over jouw tas!

Posted by on augustus 8 2011. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, What's in my bag?, Yours. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “What’s in my bag; Mijn Schatje”

  1. Marie heeft wel een verrassende hoeveelheid in haar tas.
    Interessante kunstenares.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021