|

Onderzoek UMCG naar allergie voor wespensteken

Het UMCG in Groningen doet onderzoek naar allergische reacties op wespensteken. Je kunt je bij het ziekenhuis aanmelden als je een allergie voor wespen hebt en je in een veilige omgeving gestoken durft te worden. Spannend, maar je helpt zo mee aan een behandeling tegen deze allergie.

allergie-wespensteek-onderzoek

Allergische reactie bij iedereen anders

Drie procent van de bevolking kampt met een insectenallergie, maar niet iedereen reageert bij een volgende steek weer allergisch. Internist en onderzoekster Hanneke Oude Elberink wil weten hoe dat kan. “Een van de dingen die we onderzoeken is of een onderliggende aandoening daarmee te maken heeft”, zegt Oude Elbrink.

Onderzoek voor behandeling insectenallergie

“Veel mensen met een insectenallergie hebben een afwijking aan de mestcellen en zij hebben de grootste kans om aan een wespensteek te overlijden. Wij onderzoeken of die afwijking er is en kunnen die vervolgens goed behandelen.”

Mensen met allergie voor wespensteken gezocht

Het ziekenhuis is op zoek naar mensen die aan het onderzoek willen meedoen. “Mensen die allergisch voor wespen zijn en bereid zijn om bij ons gestoken te worden door een wesp. Dat klinkt eng, maar de meest veilige plek waar je gestoken kan worden is in het ziekenhuis”, aldus Oude Elbrink.

Wil je meedoen? Dan kun je je aanmelden kan via 050-3612945 of  iyyp@umcg.nl

Posted by on augustus 12 2015. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Onderzoek UMCG naar allergie voor wespensteken”

  1. Ik zou zo graag mee willen helpen, maar ik ben zo bang!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021