|

De Bijenkorf maar dan vintage

De verzameljaarbeurs zou eigenlijk anders moeten heten. Je gaat er naartoe om de tofste woonaccessoires, kledingpatronen, 90’s speelgoed en vintage kleding te scoren, niet alleen als je zoals Johnny Depp Barbiepoppen verzamelt.  Maar omdat je er unieke spullen shopt en nog duurzaam winkelt ook.

verzamelaarsbeurs-22

Fast fashion maar in je interieur

Voordat iedereen zijn trendy interieur (wegwerp) accessoires bij Ikea, Kwantum en de Hema kocht, shopte je je vaas, servies en fotolijstjes bij een chique woonwarenwinkel zoals Jungerhans. Je spaarde voor een vaas van een duurzaam ,maar duur merk als Kaiser ,Lalique of Wedgwood of zette hem op je verlanglijst voor je uitzet. Er was niet veel anders te koop, maar je had dan wel een item met prachtige details, doordachte vormgeving en een goede kwaliteit. Heel anders dan een snel en goedkoop geproduceerde lampje van Jysk en de kunststof kaarsenstandaard van Leen Bakker of H&M. Gelukkig voor ons zijn de huidige senioren hun oude spullen zat, zodat wij kunnen grasduinen bij fijne markten als de Verzameljaarbeurs.

Verzameljaarbeurs spidergwenDe Verzameljaarbeurs, Etsy in real life maar dan beter

Zaterdag en zondag is Europa’s grootste vintage evenement in de Jaarbeurshallen te vinden. Met wel 2.000 kramen is de VerzamelJaarbeurs een gigantische vintage Bijenkorf met woonaccessoires, sieraden, brocante, maar ook verzamelaarsobjecten van StarWars en Barbie. Een real life Etsy waar ik zelf trouwens al minstens 10 jaar kom.

Go with the vlo en the vintage rebel

De VerzamelJaarbeurs is enorm ondergewaardeerd dus ik ben superblij dat Danny van het populaire Go wth the vlo zich deze keer met de organisatie bemoeit en zo hopelijk meer mensen bereikt. Want iedereen die duurzaam wil leven of graag vintage kleding shopt moet deze beurs echt eens beleven! Verkopers als The vintage Rebel ( van die leuke kledingverkoop in Spek design Dock in Rotterdam) zijn hartstikke populair en nu staan ze ook op de VerzamelJaarbeurs in Utrecht!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 10 2022. Filed under Events, Featured, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021