|

Tropical Beauties Missverkiezing 2013

suriname-nederland-christio
In Paramaribo vond  29 juni 2013 voor de tweede keer de Tropical Beauties Missverkiezing plaats in The Royal Ballroom van het sjieke Torarica Hotel.

Missverkiezing in Suriname

De Tropical Beauties Missverkiezing werd gehouden en we waren benieuwd naar hoe dat nou zou gaan in het kleine Suriname, dat voorzichtig haar stappen zet in de wereld van glitter en glamour. Elf missen waren er overgebleven uit een groep van tussen de 20 en de 30 meisjes die auditie hadden gedaan. Zes maanden hadden zij getraind hiervoor en workshops gevolgd. En vanavond was het dan zover, vanavond zouden zij te horen krijgen wie van hen dit jaar het kroontje zou krijgen!

Backstage bij de  Tropical beauties

We besloten achter de schermen mee te kijken en, indien nodig, een handje te helpen. Tegen een uur of vier kwamen we aan in de kleedkamer waar we werden opgevangen door de dames van de visagie, de Diva’s von Teeez(Teeez Trendy Cosmetics), en de dames van Keune (ook diva’s maar die hadden niet de shirtjes met opdruk!). Van meekijken kwam er niet zoveel, we werden meteen aan het werk gezet.Er waren geen kleedsters gekomen en de kapsters waren al een tijdje bezig geweest met de kleding maar moesten zich richten op het haar en onze hulp was, zacht uitgedrukt, dus meer dan welkom! Met plezier gingen we aan de slag. Tools waren er niet dus we hebben er het beste van gemaakt met een twintigtal spelden en een naaisetje van een van de missen. Er moest het een ander worden versteld aangezien de jurken niet op maat waren gemaakt. Dit zorgde voor aardig wat stress backstage maar gelukkig hadden we alles op tijd bijgewerkt en afgewerkt!

tropical-beauty-2013

Motivational talks van Jermain Tjin A Koen

Om half negen precies begonnen de dames aan hun eerste ronde waarbij ze een bellydance-act opvoerden. Toen was het gedaan met de rust.De rondes volgden elkaar vrij snel op. Er werd gezegd dat de presentator zeer nerveus was en in rap tempo door zijn tekst ging. De geplande 10 minuten tussen de rondes, waren er minder dan vijf geworden! Snel en gefocust zorgden we er echter voor dat iedereen op tijd klaar stond, een enkele keer renden we achter iemand aan en ging er nog een speld in, letterlijk één seconde voordat de betreffende miss het podium opstapte.We waren niet de enigen die gespannen waren. Af en toe kwam de organisatrice schreeuwend de kleedkamer ingerend terwijl we met z’n zessen de elf dames tegelijk aankleedden, opmaakten en kapten. In de pauze gaf ze de meiden nog wel een dik, zeer welverdiend, compliment voor de getoonde inzet! Haar collega en initiatiefnemer, Jermain Tjin A Koen, was rustiger en pakte het beter aan met zijn motivational talks tussendoor. Zeker toen het moment kwam dat de uitslag bekend zou werden gemaakt en hij al de dames bij elkaar riep en hen op het hart drukte dat ze er voor elkaar moesten zijn.

christio-jaleeze-weibolt

Tropic beauty Jaleeza Weibolt

Rond half twaalf werd de beeldschone Jaleeza Weibolt gekroond tot de nieuwe Miss Tropical Beauty Suriname 2013! Wij gingen natuurlijk meteen op de foto met de kersverse Miss die Suriname zal gaan vertegenwoordigen in Rusland tijdens de internationale Missverkiezing. Congratz!

Naderhand hoorden wij van enkele gasten dat ze enorm hadden genoten. Dat ze eigenlijk verbaasd waren dat er in Paramaribo een dergelijk event kon plaatsvinden zonder te lange wachttijden. Dat het tempo echt zeer hoog lag en dat er niks was te merken van enige stress of wat dan ook!Fijn! Complimenten alom en we lachten in ons vuistje omdat wij, samen met de dames van Teeez en Keune, daar ook een steentje aan hadden bijgedragen!

christio--Miss-Tropical-Beauty-Suriname-2013

Cocktails bij Zanzibar

We sloten, samen met de diva’s, de avond af met een welverdiende cocktail op het terras bij het hippe Zanzibar terwijl de dag werd doorgesproken.Het was pittig geweest maar wel een zeer leuke ervaring. Een stylist is, naast kleedsters, een must bij dit soort dingen.Door hun getoonde streven naar perfectie en professionaliteit geloven wij dat Jermain en de rest van de organisatie daar volgend jaar zeker aan zullen denken.  Zij moeten de stijgende lijn in hun werk voortzetten en bewaken. Wat betreft het show element was er namelijk zeer weinig op aan te merken! Wie weet zijn wij er volgend jaar dus weer bij.

Foto’s met dank aan Helio Phoeli Photography, Gillian Calor, Anita Kartosimeto, Nada Hotje en Christio Wijnhard.
Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juli 21 2013. Filed under Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...