|

Oud en nieuw in Dublin

Gezellig, feestelijk en met weinig kans op een astma aanbal oud en nieuw vieren doe je in Dublin. Ga naar een van de gezellige en rookvrije pubs of geniet van de mooie stad.

Oud en nieuw zonder astma

Oud en nieuw in Nederland is niet iets waar de meeste Airgirls en –boys blij van worden. Overdag begint het al met de ellende: dan mag er weer vuurwerk worden afgestoken. De kruitdampen vullen langzaam de lucht en als je astma hebt of erg gevoelige longen dan hap je al naar adem vanaf de eerste stap naar buiten. Tip voor als je wel van een gezellig feestje houdt, maar liever niet tussen de Ventolin-pufjes door: Dublin.

Vuurwerkvrije jaarwisseling

Want: de kroegen zijn rookvrij (zoals overal in de EU) en in Ierland mogen particulieren geen vuurwerk afsteken! Jippie! En geloof me: het is er zeker niet minder gezellig om. De Ieren staan er om bekend dat ze wel van een borreltje houden. Dublin is dan ook de stad met de meeste kroegen per inwoner. Er zijn heel veel pubs met live entertainment in de vorm van traditionele volksmuziek, tot de hipste clubs waar je los kunt gaan op de nieuwste dancehits. Wat een absolute aanrader is: voor het aftellen tot het nieuwe jaar verzamelen de Dubliners zich rondom de Christ Church Cathedral. Nadat de klokken hebben geluid verspreidt de menigte zich door de stad en begint het feest pas echt. Temple Bar is het uitgangscentrum en het viel mij mee hoe druk het overal was. Het was gezellig, maar je hoefde gelukkig niet over de koppen te lopen.

En nog veel meer bezienswaardigheden

Dublin is überhaupt een citytrip waard. De stad is niet al te groot en doet ook gemoedelijk aan. Er zijn ontzettend veel mooie kerken te zien en daarnaast moet je wel naar de Guiness-fabriek, alleen al vanwege het gratis pintje wat je dan krijgt. Hoe cheesy ook, een aanrader is de hop-on, hop-off bus. Als je geluk hebt kun je het zwaar beaccente Engels van de buschauffeur verstaan, want de meeste geven een vrije improvisatie van de geschiedenis van de stad (bijvoorbeeld dat Bram Stoker pas zijn horrorverhalen schreef nadat hij getrouwd was).

Het is wellicht nu wat te kortdag, tenzij je een goede lastminute weet te boeken, maar een zeker een tip voor volgend jaar!

Posted by on december 30 2012. Filed under aiR uit, travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021