|

Sinterklaas aftelkalender

Hij komt, hij komt…Maar hoeveel nachtjes slapen nog? Met de aftelkalender ideeën die wij je geven of, als je minder tijd hebt, de printable versie,  hoef je je dat niet meer af te vragen.

Voor kinderen is de Sinterklaastijd al slopend, maar voor ouders helemaal. Gehol van winkel naar winkel om de juiste cadeautjes te vinden,  vasthouden aan het afgesproken schoenzetregime (nee, Sint heeft echt gezegd maar één keer in de week ook al mag je vriendje iedere dag), eindeloze dezelfde Sinterklaas-cd op repeat en dan ook nog duizend keer op een dag de vraag ‘Wanneer is het pakjesavond?’
Om in ieder geval iets van de stress te verminderen is het bij ons thuis al jaren lang goed gebruik om zelf een aftelkalender te maken tot Pakjesavond.

Dat hoeft  niet super ingewikkeld te zijn. Een vel vol Pietjes, mijters en cadeautjes of iets dergelijks volstaat eigenlijk al. Iedere dag mag er dan een hokje worden gekleurd tot de grote dag daar is. Wij van Air Magazine hebben er speciaal voor jou een gemaakt!airmagazine-sinterklaas

airmagazine-sint

 

Wil je je kind niet alleen iets in laten kleuren, maar er meer werk van maken? We hebben wat ideetjes voor je op een rijtje gezet!

Maak kleine (nep)pakjes voor iedere dag. Dat kunnen ingepakte luciferdoosjes zijn, maar ook bijvoorbeeld kleine (zelfgenaaide) zakjes.
Die kun je op een grotere lap stof naaien of in een mooi mandje presenteren. Iedere dag mag er dan eentje worden geopend. Voor erin vanzelfsprekend een klein cadeautje of iets te snoepen, wellicht zelfgemaakt?
Er zijn uitsteekvormpjes in de vorm van cijfers. Hiermee kun je bijvoorbeeld cijfers maken van marsepein of koek die je in de pakjes doet. Of maak er een eetbare aftelkalender van, ook leuk!

Voor wie meer van het handwerken is: leer je kind vingerhaken! Het is heel simpel! Schrijf een vel vol cijfers (de data tot Pakjesavond of het aantal nachtjes nog) en laat je kind iedere dag vingerhaken tot ze genoeg lengte hebben om het cijfer te kunnen beplakken. Kun je niet vingerhaken?

Pak een bol wol en maak een lusje aan het begin van de draad.
Doe dit lusje om je wijsvinger.
Sla vervolgens de draad om je vinger. Zorg dat de losse draad voor het lusje zit.
Haal dan het lusje over de draad heen en trek het nieuwe lusje om je vinger aan. Ga door tot de gewenste lengte is bereikt.
Haal de bol door het laatste lusje.
Trek de draad aan en knip af.

Willen de kinderen verder gaan met vingerhaken (sommige kinderen haken makkelijk meters lange slingers), laat ze op dezelfde manier dan ook kleurplaten vol haken, of gebruik de vingerhaaksels als slingers om de kerstboom te verwerken. Na de Sint kun je de slingers gelijk ook weer voor in de Kerstboom gebruiken.

Posted by on november 20 2010. Filed under Art, Crafty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021