|

Visgraatvlecht tutorial Halloween

Aangezien Halloween er weer aankomt, met de daarbij behorende feestjes, is het leuk om iets uitbundigs van je haar te maken. Daarom vandaag een visgraat vlecht tutorial. Want vlechten zijn  dankzij Riahnna, Blake Lively en Cheryl Cole hipper dan ooit en wie wil er nou niet cool uitzien met Halloween?

Het  handig als je je haar goed borstelt voordat je begint aan het kapsel.

Daarna verdeel je je haar in twee stukken. Het kapsel bestaat uit een kuif en een vissengraatvlecht, dus borstel je haar vanaf het midden van je hoofd naar achter en zet het even vast met een elastiekje.Nu gaan we beginnen met de kuif. Pak je pony vast en houdt het omhoog.

Nu kan je makkelijk beginnen met touperen aan de achterkant van je pony. Zorg ervoor dat de voorste haren glad blijven, anders krijg je een soort vogelnestje op je hoofd.

Nu is het slim om een beetje mousse in je haar te knijpen zodat het straks beter blijft zitten als je het vastzet. Als je geen astma hebt en gewoon haarlak kan gebruiken je ook pas op het allerlaatst, als de kuif al vastgezet is, er haarlak overheen spuiten.

Dan is het de bedoeling dat je je pony op je hoofd vastzet met wat schuifspeldjes. Het is het mooist als je de voorste niet- getoupeerde haren over de rest laat vallen zodat het er glad uitziet. Je kunt zelf bepalen hoe hoog je de kuif laat zijn, maar voor een Halloween-kapsel mag het best wat overdreven worden.

Nu de kuif af is gaan we aan de vissengraatvlecht beginnen, dit ga ik ook uitleggen in foto’s, maar soms kan een filmpje wat duidelijker zijn.

Om te beginnen verdeel je je haar in 2 gelijke delen.

Nu begint het vlechten. Je neemt van de linkerpluk een klein plukje dat helemaal aan de buitenkant zit en voegt dit aan je rechterpluk toe.

Daarna neem je een klein plukje aan de rechterbuitenkant, die je aan de linkerpluk toe voegt. Daarna ziet het er ongeveer zo uit. Dit principe herhaal je steeds.

Dus je pakt weer een klein plukje van de linkerbuitenkant die je aan de rechterpluk toevoegt, om vervolgens een klein plukje van de rechterbuitenkant aan de linkerpluk toe te voegen. Na een paar keer ontstaat er dan een vissengraatvlecht.

Je kunt net zolang doorvlechten totdat je het zelf een mooie lengte vindt, en dan zet je het vast met een elastiekje.

Hierna is het nog iets mooier (helemaal voor de Halloweenlook) om de vlecht voorzichtig een beetje uit elkaar te trekken, zodat het wat breder wordt. Hierdoor ziet het er wat minder netjes uit.

Uiteindelijk heb ik om het helemaal Halloweenproof te maken nog een rode pijpenrage om mijn elastiekje gedraaid en vleermuizen in mijn vlecht geknoopt. De vleermuizen zijn gewoon gemaakt van zwart papier waar ik een lintje aan geplakt had. En nu is de look helemaal af!

Dit kapsel kan je natuurlijk ook maken als het geen Halloween is, door er simpelweg geen vleermuizen in te stoppen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? 
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 29 2012. Filed under Beauty, beautytips, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Visgraatvlecht tutorial Halloween”

  1. mooi spookje met visgraatmotief

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021