|

Wijn smaakt nog beter met de glazen van Leerdam

Zorg er naast heerlijk eten en een mooie kerstboom tijdens de kerstdagen ook voor dat je een paar mooie wijnen in huis hebt. Laat je Merlot, Sauvignon Blanc of  Alamos Malbec zo goed mogelijk tot zijn recht komen in een speciaal glas van Leerdam.

Kerstdiner met wijnglazen van de sommelier

Wanneer je een uitgekiend diner gaat voorbereiden met een bijpassende collectie aan wijnen geef je je avond extra stijl door deze in speciaal op smaak ontworpen glazen te schenken. Bijvoorbeeld in een van de vijf door sommelier Barbara Verbeek ontworpen glazen die er voor zorgen dat je wijn of champagne het best tot zijn recht komt.

barefoot-pink-kerst-kl

Speciaal ontworpen glazen dragen bij aan smaak

Wist je dat een te groot glas een Sauvignon Blanc heel alcoholisch en bitter kan maken? Sommelier Barbara Verbeek deed er uitgebreid onderzoek naar. In samenwerking met glasfabrikant Royal Leerdam ontwierp ze een lijn van perfecte wijnglazen voor de meest gedronken wijnen in Nederland.  De vorm van een wijnglas kan de smaak  van de wijn namelijk veel beter of minder tot zijn recht laten komen. Het grootste glas in de collectie is voor krachtige en kruidige wijn. Door de wijde vorm van het glas opent de wijn zich optimaal; zuurstof zorgt dat de bittere tonen in de wijn verzachten. Fruitige en kruidige aroma’s komen beter naar voren.  Het glas voor fruitige en soepele wijn heeft  juist een slank design met een kelk die aan de onderkant iets wijder is. Hierdoor maakt zuurstof de fruitige tonen makkelijker los en ontluiken de aroma’s zich beter.

Lees ook:Heerlijke wijntips voor tijdens de feestdagen

leerdam-glazen-sommelier-klChampagne fruitiger en zachter zonder flûte 

Vooral het champagneglas is goed onder handen genomen, want een mousserende wijn uit een drinken is eigenlijk zonde. Omdat je neus er niet in past, ruik je de wijn amper. Royal Leerdam presenteert daarom de revolutionaire Royal Leerdam Finesse, een open glas met een laser gesneden fijne rand in plaats van een bolle mondrand (het gebrande ronde randje aan de bovenkant van een wijnglas). Daardoor smaakt de champagne  fruitiger, heeft een langere afdronk en is de mousse zachter.

Je koopt deze bijzondere Leerdam expert wijnglazen gemakkelijk online bij Bol.com Een gouden tip als je nog een cadeautje zoekt voor een ware wijnliefhebber!

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd en een affiliatelink. Wanneer je deze gebruikt steun je Airmagazine .

 

Posted by on december 23 2015. Filed under Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021