|

Gespot op Meesterlijk: The Forbidden Book

Een van de pareltjes die tijdens de beurs Meesterlijk opvielen waren de alternatieve nachtkastjes van het Designlabel Foresti. Een doordacht concept, kunst en wonen gaan bij Foresti hand in hand.

Meubelontwerper meets kunstenaar
In 2009 richtten meubelontwerper Henny Wilting en beeldend kunstenaar E. Jan Grolleman het designlabel ‘Foresti’ op. Als je de ontwerpen bekijkt zie je in een oogopslag waar de labelnaam naar refereert want op elk meubelstuk wordt een stuk van een bos afgebeeld. En waarom een afbeelding van een stuk bos? Omdat alle ontwerpen zijn gemaakt van hout, ja. Maar het heeft vooral te maken met het achterliggende concept dat een bos een plek is waar je je in terug kan trekken of in kan verstoppen.Verstop jezelf
Dat mystieke en spannende van een bos is door het duo vertaald naar meubeldesigns. Alle ontwerpen zijn zo gemaakt dat je spullen bijna onzichtbaar achter de afbeelding kunnen worden weggestopt. Als het ware zit achter dat fragmentje bos een stukje van jou verstopt. De ontwerpers omschrijven het zelf als een dualistisch spel tussen realiteit en illusie.

Het meest recente ontwerp van Foresti dat ik spotte op Meesterlijk is ‘The Forbidden Book’. Een prettig eenvoudig ontwerp dat door de afbeelding maar vooral door de gedachte die de titel met zich meebrengt opeens een stuk spannender word gemaakt. Ik kan me zo voorstellen dat dit voor elke vrouw het ideale nachtkastje kan zijn. De perfecte geheime plek om je roman of dagboek te verstoppen. Dat je dan ook meteen in een klap een uniek kunstwerkje naast je bed hebt hangen is dan ook nog even mooi meegenomen. De vijf verschillende afbeeldingen op The Forbidden Book worden namelijk met de hand geschilderd, wat elk stuk uniek maakt. The Forbidden Book wordt in een gelimiteerde oplage gemaakt dus wie er 1 of 2 wil hebben zal snel moeten zijn!

Meer info is te vinden op www.foresti.nl

Posted by on oktober 18 2011. Filed under indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Gespot op Meesterlijk: The Forbidden Book”

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021