|

Extremely Loud and Incredibly Close

Het boek Extremely Loud and Incredibly Close is al in 2005 geschreven door Jonathan Safran Foers en won meerdere prijzen. Deze maand kwam de film uit.

air-magazine-extremely-loudExtremely Loud and Incredibly Close
Extremely Loud and Incredibly Close is het verhaal van Oskar. Oskar heeft een goede band met zijn vader (gespeeld door Tom Hanks) en samen hebben ze dan ook vaak projecten om raadsels op te lossen. Plotseling overlijdt Oskars vader met de ramp op 9/11. Pas na een jaar durft Oskar weer in de kast van zijn vader te kijken en daar vindt hij een onbekende sleutel. Oskar wil het slot vinden waar de sleutel bij hoort en zet een zoektocht op waar zijn vader trots op zou zijn geweest.

adembenemnd-mooie-reis
Een waslijst vol angsten
De titel van het verhaal slaat terug op het jongetje dat autistisch is. Aan het begin van de film, als hij begint met zijn zoektocht, vertelt hij waar hij allemaal bang voor is. Het is een erg lange waslijst en de meeste dingen hebben te maken met veel geluid of drukke groepen mensen. De jongen is in de film niet het enige aparte figuur, hij pikt nog een reisgenoot op die een vervelend verleden achter de rug heeft en is gestopt met praten. Dit klinkt misschien heel vervelend voor in een film, iemand die nooit een woord zegt, maar toch zijn de gesprekken tussen Oskar en zijn reisgenoot grappig en leuk om naar te kijken.

extremely-loud-filmOp reis door New York
Doordat er aparte figuren een grote rol in het verhaal spelen is het een serieuze film, waarbij het wel nodig is om op te blijven letten om het verhaal te volgen. Extremely Loud and Incredibly Close is dan ook niet een film die je moet kijken als je een meidenavond organiseert, daar is het een te moeilijke film voor.

Het leuke aan de film is dat je mee wordt genomen op een reis door heel New York. Aan het begin van de film, als Oskar nog alleen gaat is er vooral veel te zien van de stad omdat Oskar niet met het openbaar vervoer gaat. Wat ook erg mooi gemaakt is, is het systeem waarmee Oskar werkt om het slot te vinden. Het deelt New York op in stukjes, maakt registers voor alle adressen waar hij naartoe wilt en neemt foto’s van de mensen die hij al gesproken heeft.

Alles bij elkaar is Extremely Loud and Incredibly Close een bijzondere film en zeker de moeite waard om te kijken. Heb jij hem al gezien en wat vond je er dan van? Laat het ons weten en laat een berichtje achter!

Posted by on maart 19 2012. Filed under Film, Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Extremely Loud and Incredibly Close”

  1. he leuk, deze recensie! ik heb het boek gelezen, prachtig natuurlijk. dus ik was zeer benieuwd naar de film (nog steeds) maar omdat ik heel veel verschillende verhalen over de film hoor twijfel ik nog.

    iedereen vindt het boek natuurlijk prachtig, en dan valt de film (zoals vaak zo is) wat tegen.
    maar goed. ik moet em gewoon een x in de bios zien

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021