|

Sieraden in Rotterdams museum

Maxima en Kate halen regelmatig de media met hun Natan en Zara outfits, maar ook met hun kettingen van de juwelier uit Den Haag en kroontjes uit de koninklijke collectie. Als je van juwelen en goud houdt is het een aanrader om de sieraden van Javaanse koningen en koninginnen te gaan bekijken in het Wereldmuseum. Deze snoepwinkel voor volwassen vrouwen heet Goud Der Goden.

wereldmuseum-sterren-restaurant

Eten in een restaurant met Michelinster

Voor Airmagazine mocht ik 24 maart naar het Wereldmuseum in Rotterdam om de verlenging van de tentoonstelling Goud der Goden te vieren met een exclusieve lunch.  In het begin vond ik het best spannend, de eerste keer dat ik voor Airmagazine ergens helemaal alleen naartoe ging. En dan ook nog eens zo’ n duur restaurant met een Michelinster! De meiden van de andere bladen waren gelukkig heel gezellig en heel aardig dus ik voelde me best snel meer op mijn gemak.

_MG_7961

Sieraden ontworpen voor de goden

Na een kop thee met hele mooie bonbons werden we ontvangen door de eigenaar/directeur van het Wereldmuseum. Hij vertelde wat algemene dingen en leidde ons daarna rond. We hebben prachtige gouden kunststukken gezien en veel hele mooie sieraden van de Javaanse versie van Maxima en Willem Alexander, maar dan uit de 7e tot de 12e eeuw. Nu draagt Maxima gewoon wat ze mooi vindt, maar de Javaanse vorsten droegen sieraden die eigenlijk voor goden als Vishnu, Shiva en Parvati ontworpen waren en waar allemaal afbeeldingen uit sagen en legenden op stonden. Het was ook heel bijzonder hoe alle kroontjes, beelden en armbanden bij elkaar terecht zijn gekomen, veel van verzamelaars maar ook van de markten.  Alles wat we zagen bij de tentoonstelling Goud der Goden was handgemaakt en de details waren prachtig om te zien.

boeddha-goud-wereldmuseum
boek-tentoonstelling-goud-goden

Chic vegetarisch eten in restaurant Wereldmuseum

Na de rondleiding werden we begeleid naar het mooie restaurant, klein genoeg om gezellig te zijn, met een open keuken. Ik ben een moeilijke eter en eet meestal Hollandse pot, een restaurant als dit kende ik nog niet. Ik at voor het eerst artisjok en er zat goud in mijn dessert! De combinaties waren heerlijk en het zag er ook echt zo mooi uit, mijn bord paste met het goud en het Boeddha hoofdje helemaal bij het thema. Mijn eten was speciaal vegetarisch bereid en ik, de super lastige klant, vond alles wonderbaarlijk lekker. Een groot deel van de omzet  van het museum komt vanuit het restaurant en dat snap ik helemaal!

Vervoer, adres en toegang Wereldmuseum

Wil je tijdens de meivakantie deze hele speciale juwelen eens bekijken bij Goud der Goden? Het wereldmuseum is dinsdag t/m zondag open van 10.30-17.30, net als de lunchroom. Het restaurant opent om 12.00. Je vindt het Wereldmuseum aan de  Willemskade 25, 3016 DM Rotterdam. De tentoonstelling loopt tot 28 juni.
Je kunt er betaald parkeren, maar als je de tram neemt, of  bij metrohalte Leuvehaven uitstapt ben je er ook zo.

Rachelle de Leeuw voor Airmagazine

Posted by on april 29 2015. Filed under Events, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021