Food film festival, tot volgend jaar.
Vrijdag 18 maart ging het driedaagse Food Film Festival van start. Wij van Airmagazine waren erbij om films als Taste the waste te bekijken en workshops bij te wonen.
Het weer was zaterdag geweldig en bij Studio_K waren de trappen voor het gebouw dan ook drukbezet. Je kon buiten van de zon genieten en op de boerenmarkt rondsnuffelen. Er was een keur aan eerlijke producten te vinden, zoals bijvoorbeeld de worstjes van La maison du saucisson. Deze droge worstjes met smaken als Roquefort, Hert of eekhoorntjesbrood komen uit de Haute Savoie, de Auvergne en de Franse Pyreneeën en bevatten geen gluten en geen e toevoegingen. Er lagen heerlijke kazen en brood van Hartog’s . Wil je al dit lekkers thuisbezorgd krijgen dan kun je via Ruud Maaz de lekkerste biologische boodschappen thuis laten bezorgen.
Het Food film festival vertoonde zoveel films, helaas moesten we kiezen. Sommige documentaires als Taste the Waste verminderden je eetlust, je wordt er treurig van als je ziet hoe de commercie met eten om gaat en hoe weinig kennis sommige stedelingen van voedsel hebben en ze een tomaat voor een appel aanzien. Hopelijk zijn een aantal van de in Studio- K getoonde films binnenkort in andere bioscopen te zien, ze zijn erg interessant en geven je een hele nieuwe kijk op eten.
[nggallery id=4]