|

Maak je eigen natuurlijke herfst huisparfum

Natuurlijk, de deur uit gaan om die frisse herfstlucht op te snuiven is heerlijk. Maar deze tijd van het jaar vraagt ook om knus binnen zitten, genietend van de gierende wind en de slaande regen. De oplossing is simpel: haal de geur van herfst in huis! Zo doe je dat op een natuurlijk manier, zonder adembenemende, chemische parfums.

kaneelstokje

Diy kaars van kaneelstokjes

Neem een grote stompkaars(eventueel van bijenwas of soja), een elastiek en wat natuurlijke kaneelstokjes. Doe het elastiek om de kaars heen, op zo’n manier dat ‘ie niet afzakt, maar ook niet strak zit. Steek tussen het elastiek en de kaars kaneelstokjes, zodat de hele kaars erdoor omringd wordt. Om het helemaal af te maken, bedek je het elastiek met een mooi lint of touw. Heb je niet alleen een knappe kaars, maar ook een zachte kaneelgeur als je ‘m aansteekt.

Sudderpotje

Zet een kleine pan op het vuur en vul ‘m voor ongeveer de helft met water. Gooi er verschillende geurrijke, natuurlijk producten in. Denk aan sinaasappel, appel, kruidnagel, kaneel, vanille, anijs en gember – het is maar net wat je in huis hebt. Zet het vuur aan zodat je ‘soepje’ gaat pruttelen en de geuren van de ingrediënten vrijkomen.

Koffie kaars

Men neme een laag, breed glas, of een grote pot een klein stompkaarsje en een handje koffiebonen. Vul het glas voor tweederde met koffiebonen, steek je kaars daarin en voilà: een huis gevuld met behaaglijke koffiegeur.

appeltaart-geur

Bak een Santana appeltaart

De simpelste manier;sla aan het bakken. Of je nou je allerbeste  Santana appeltaart( Ja, ze zijn er nog steeds!) of een simpele cake de oven in schuift, je hele huis zal fijn gaan ruiken. En dan heb je nog een lekkere herfsthap voor bij de thee ook.

Sinaasappel met kruidnagel

Deze geur blijft misschien nog wel het langst van allemaal hangen. Versier wat sinaasappels door er kruidnagels in te steken. Leg ze met kruidnagels en al in een mooie schaal of mand en zet deze op de plek waar je najaarsgeuren wilt ruiken.

Geurende open haard

Jij ,geluksvogel, kunt tegen een open haard en je hebt er zelf een? Vul een koffiefilter met lavendel, kaneelstokjes en sinaasappelschillen en gebruik dat in zijn geheel als aanmaakmateriaal. Je vuurtje zal een herfstige, kruidige geur afgeven.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 30 2014. Filed under Art, Crafty, Featured. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021