|

Versier je huis met een paaskrans

Pasen zie ik altijd als een goede reden om mijn huis te versieren met paaseieren, paastakken, vogeltjes en andere lente- achtige decoraties. Dit jaar heb ik voor het eerst een krans voor aan de deur gemaakt in Paassfeer.

paaskrans-easter-wreath-diy-2016

Knutselen met Pasen

Al ben je niet christelijk opgevoed, toch is Pasen iets dat je viert. Ik zie het als het begin van het lekkere weer,  al heb ik vanwege mijn hooikoorts een haat-liefde verhouding met de lente en zomer. De Paasdagen zijn ook hèt moment om met je familie te bonden en hoe kan dat beter dan samen te knutselen!

Welke spulletjes heb je nodig voor een deurkrans in Paassfeer?

Je kunt je krans met bloemetjes versieren, maar ik hou het vanwege mijn hooikoorts bij nep. De krans van oase, het lijmpistool,het sisal , de kuikentjes en de nestjes heb ik bij Big Bazar gekocht. Wibra heeft dit jaar hele leuke zwart-witte paasversiering, deze heb ik voor mijn krans gebruikt.  De rest had ik nog liggen.

Wat heb je nodig?
Een krans van oase of stro
Kuikentjes, paaseieren en alle andere paasversiering die je kunt vinden
Lint
Mos, sisal of iets anders om je krans mee te bedekken.
IJzerdraad
Een combinatietang of zijkniptang
Een lijmpistool
Een schaar

krans-maken-klein

Hoe maak je een paaskrans?

Een krans maken is heel simpel. Ik heb een krans met oase(dat groene schuim) gemaakt en eentje van stro.
Eerst bedek je de krans met sisal, dit zet je aan de achterkant steeds vast met een u- vormig stuk ijzerdraad. Je kunt ook kant- en -klare krammetjes gebruiken.
Daarna lijm je de eieren, kuikentjes en wat je verder maar wilt aan elkaar met een lijmpistool.
Wanneer je een kram in je krans steekt en je versiering op dat krammetje lijmt kun je alles volgend jaar hergebruiken. Maar je kunt je paaseieren en nestjes ook direct op je paaskrans lijmen.
Tenslotte versier je je paaskrans met een lint waaraan je hem ophangt.

Op zoek naar meer Paasinspiratie? Neem een kijkje op onze Pinterest boards voor meer leuks.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 20 2016. Filed under Art, Crafty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Versier je huis met een paaskrans”

  1. Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021