|

Heerlijke mediterrane quiche, koemelkvrij

Heerlijk om mee te nemen als je gaat picknicken of als doordeweekse lunch. Deze koemelkvrije en glutenvrije quiche is altijd een succes. Gebruik onderstaand gerecht als leidraad als er ingrediënten in zitten waar je een allergische reactie op kan krijgen.

koemelkvrije-quiche

Bereidingswijze

Ingrediënten (voor 4 personen)

Kant-en-klaar hartige taartdeeg.  Of gebruik glutenvrij hartige taartdeeg om het recept glutenvrij te maken.
400 g Alpro Mild & Creamy Naturel Ongezoet
1 courgette
1 Puntpaprika
125 g cherry tomaten
3 eieren
2 el rode pesto
40 g geraspte Parmezaanse kaas
Alpro Lekkere en Gezonde Keuken
1 handje verse basilicum
Versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

1. Laat het deeg ontdooien volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en verwarm de oven voor op 180 °C. Begin ondertussen met het klein snijden van de courgette, de puntpaprika en de cherry tomaten voor de vulling. Verhit vervolgens een beetje Alpro Lekkere en Gezonde Keuken en bak de stukjes paprika en courgette gedurende 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

2. Klop in een kom 3 eieren los met de Alpro Mild & Creamy Naturel Ongezoet. Voeg vervolgens 20 g geraspte Parmezaanse kaas en een handjevol gehakte basilicumblaadjes toe. Roer het mengsel goed door en breng op smaak met versgemalen zout en peper.

3. Rol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote plak. Bedek een ingevette bakvorm met het deeg en verwijder het overschot aan deeg langs de randjes. Bak indien nodig het deeg gedurende 10 minuten voor in een voorverwarmde oven.

4. Bestrijk de bodem met pesto en verdeel daarna de groente over de bodem. Giet het Alpro Mild & Creamy mengsel in de bakvorm en bestrooi met de overgebleven 20 g geraspte Parmezaanse kaas. Beleg de quiche met de gehalveerde cherry tomaatjes en bak de quiche gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven tot deze goudbruin kleurt. Snijd hem in stukjes en serveer met wat verse basilicumblaadjes en een groene salade.

Tips

Gebruik een metalen bakblik om een heerlijk knapperige deegbodem te krijgen. Metaal geleid de hitte van de oven namelijk erg goed.

Sojabonen

Sojabonen Een allergische reactie op sojabonen kan o.a. resulteren in kortademigheid. Meer informatie

Ei

Ei De allergische reacties op ei kunnen o.a. variëren van braken tot galbulten. Meer informatie

Tomaat

Tomaat Tomaat kan o.a. klachten geven als darmkramp en kortademigheid. Meer informatie

Aanbevolen artikelen:

Posted by on mei 19 2016. Filed under Featured, Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Huishoudweken 2017

Recently Commented

  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...
  • dientjuh jansen: wauw die zijn echt geweldig leuk ! ik ga voor New York !