|

Voedselallergie en eten in Groot- Brittannië

Ik bezocht een paar dagen Kent en zoals altijd was het vinden van lekker en veilig eten weer een uitdaging. Ik laat je vandaag zien wat ik heb gegeten en waar. Scheelt jou weer tijd en energie als je zelf naar Groot- Brittannië gaat!

Groot Brittannië goed voor air-girls

Als je zoals ik verschillende voedselallergieën zul je in Engeland je in de hemel op aarde wanen. Word je in Nederland raar aangekeken of slecht geholpen, in Britain is iedereen gewoon vriendelijk tegen je. Ik heb het Paraberksyndroom en paragras syndroom en ben allergisch voor noten, kruiden, fruit en verschillende soorten groente en dat zijn dan vaak verborgen ingrediënten net niet de ingrediënten die dik gedrukt op de verpakking staan. Tijdens mijn vakantie in Kent heb ik nog steeds een hele beperkte keuze qua eten, maar ik kan tenminste zien wat er waar in zit! Kijk je mee?Je vindt de adressen in de links!

Map met allergie informatie bij Wildwood

Hamburgers eet ik erg vaak, maar dan moet het wel met vlees zijn dat niet is voor gekruid, want ik kan niet tegen selderij, peterselie en andere veelvoorkomende kruiden. Bij Wildwood hebben ze een enorme map met per gerecht de ingrediënten vermeld. Zo fijn! Het is een keten, dus in andere steden kun je hier ook terecht.

hamburger-wildwood-canterbury-kl

Quiche en pie van Marks and Spencer

Marks & Spencer  vind ik een geweldige winkel vanwege de duidelijke vermelding van de ingrediënten. De meest voorkomende allergenen zoals melk zijn dik gedrukt. Engelsen lijken niet zoveel kruiden te gebruiken, wat betekent dat er voor mij een apserge- kip quiche en twee pies zijn die ik kan eten. Ik heb voor deze vakantie een huis met oven gekozen, zodat het zeker goed zou komen met een M&S in de buurt! Ik heb ook scones met clotted cream gekocht en bosbessenjam, zodat ik iedere ochtend in ieder geval iets heb om te ontbijten.

Fish and chips van Harry’s

Godzijdank kan ik sinds kort weer redelijk tegen aardappels, want patat is in iedere stad te vinden. Ik eet ze niet iedere dag, maar afgezien van een wat opgezette buik af en toe is het veilig. Daarom at ik bij de fijne McArthurGlen outlet van Ashford Fish en chips zonder viskruiden en saus, maar met wat mayo. Harry Ramsden’s zit door heel Groot Brittannië.

harrys-fish-chips-kl

Zelf je salade samenstellen bij Tossed

Tossed heeft salades en wraps die je zelf from scratch kunt samenstellen. Ze verkopen vooral dagverse spullen en een handige ingrediëntenlijst. Ik vind het superfijn dat ik bij Tossed ook eens gezond kan eten, want meestal kom ik buiten de deur bij croissants, pancakes en patat uit. De filialen van deze gezonde winkel zit vooral Londen en het enorme shoppingcentre Bluewater.

tossed-kl

Lola’s cupcakes

In Bluewater ben ik ook bij  Lola’s Cupcakes  geweest voor een hele lekkere cupcake en cappuccino. Bij de shop zijn de allergenen op bordjes vermeld. Je  vind Lola’s ook in Oxford en Londen.

lolas-cupcakes-bluewater

Pulled pork van Pork and co

Helaas mag ik hier niets eten, maar deze winkel in Canterbury staat zo goed bekend dat ik hem toch even noem. Vriendlief at een broodje bij Pork and Co een broodje pulled pork met coleslaw. Je kunt bij het vlees verschillende toppings kiezen.

 pork-and-co

Lees ook:Wie Kent Engeland

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Bewaren

Posted by on augustus 12 2015. Filed under Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Voedselallergie en eten in Groot- Brittannië”

  1. Ik ga in het voorjaar een lange trip maken door Groot-Brittanie en ik was al super jaloers op je mooie foto’s van Kent. De tips zijn erg prettig en ga ik zeker opslaan.
    Ik eet ook geen aardappels meer ivm opzwellen. Het bevalt me goed. Recent kreeg ik nog een pannenkoek met een citroen erop geserveerd, dat vond ik jammer dat ik niet stil sta bij mijn allergie. Ik ga niet vaak uit eten… ik moest gelijk aan jou denken,… dus vaker bij stil staan!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021