|

Handige macaron tips

Pierre Hermé en Ladurée vind je niet direct bij je om de hoek. Het is niet heel makkelijk om de perfecte vorm te krijgen,  maar met een bakmix zijn macarons best goed te maken. Als je een glutenintolerantie hebt zijn koekjes, cakejes of taart vaak ene no go, maar wat wel mogelijk blijft volgens origineel recept zijn macarons! Daarom vandaag handige macaron-maak-tips.

Haal Ladurée naar Nederland met de macaron bakmix

De afgelopen week had ik voorjaarsvakantie, een goed moment dus om eens los te gaan met dingen waar je normaal geen tijd voor hebt en lekkere dingen te bakken. We zijn afgelopen jaar naar Frankrijk op vakantie geweest en hebben daar een bakmix voor macarons meegenomen, een soort extreem luchtige variant op de oreo-koekjes, twee luchtige amandelkoekjes met crème ertussen. Dit was dus het perfecte moment om dat recept uit te testen.

Amandelmeel

Het leuke van macarons is dat ze van amandelmeel gemaakt worden, wat ze niet alleen glutenvrij maakt, maar ook een heel aparte eigen smaak geeft. Wij hadden een bakmix uit Frankrijk meegenomen, maar laatst zag ik ook een bakmix voor macarons bij de Xenos staan. Er zijn ook bakmixen in de supermarkt te koop, maar tot nu toe was alleen die bij de Xenos glutenvrij.

Tips voor goede macarons

Bij het maken van de macarons liep ik tegen een paar punten aan, ik snap intussen waarom macarons in Frankrijk zo duur zijn, bij mij stond iedere goede macaron gelijk aan minstens twee gesneuvelde… Vandaar de volgende tips:
Stop je macarons, ondanks dat je denkt dat ze anders niet mooi rond worden, niet in een cupcake papiertje. Je zult het papiertje nooit meer van de macaron los krijgen
Verwarm niet in een enthousiaste bui de oven voor, dit is niet nodig.
Zeef het meel voordat je het door de geklopte eieren doet. Je moet het er voorzichtig met een lepel doorheen scheppen, die klontjes krijg je er nooit meer uit
De vorige tip geldt ook bij het maken van de crème. Ondanks dat je die wel mag mixen, kreeg ik de klontjes erg lastig uit de crème.
Als al je macarons breken wanneer je ze aan elkaar probeert te plakken met crème, kan je er ook gewoon balletjes van kneden. Dit smaakt ook erg lekker ;)

Mijn eindresultaat was een mengeling van echte macarons en balletjes macaron met crème, het smaakte in ieder geval erg lekker!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 3 2013. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Handige macaron tips”

  1. super leerzaam artikel !!!!
    maar wel een erg leker resultaat, mmmmmm!!

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...