|

Lovechock: soja-, lactose- en glutenvrij!

Wat is het toch vervelend om voor Air te schrijven; moet ik gewoon chocola testen…Choco zonder soja, lactose,suiker en gluten. Die chocola is de nieuwe smaak van Lovechock: Vanilla/Mulberry.

Rauwe chocola

Eén van dingen die ik dankzij mijn allergieën het meeste mis  is chocola! Gelukkig zijn er alternatieven te vinden, zoals je kon lezen in één van mijn eerdere artikelen. Een alternatief dat ik nog niet kende was de chocolade van Lovechock. Het brein achter dit merk is Laura de Nooijer. In Mexico en Brazilië kwam ze erachter dat oorspronkelijk chocolade heel anders is dan wat er bij ons in de supermarkt ligt.

100% biologisch

De cacao in de repen van Lovechock is gemaakt van ongebrande, koudgemalen cacaobonen uit Ecuador. Door deze bereidingswijze zitten er meer anti-oxidanten en “lovechemicals” in dan in gewone chocolade. Verder is er weinig wat niet bijzonder is aan de Lovechocks: de exotische smaken Mulberry/Vanilla, Pure/nibs, Goji/Orange, Pineapple/Inca en Almond/Fig, handgemaakt, vrij van melk, suiker of soja en 100 % biologisch.

glutenvrij-lactosevrij-sojavrij

Vanille & Moerbei

De verpakking van Lovechock is al veelbelovend, en de smaak van de reep spreekt me ook erg aan: vanille/moerbei. Moerbei (mulberry in het Engels) is helaas in Nederland niet zo bekend. De vrucht van een moerbeiboom lijkt op de kruising tussen een framboos en braam en heeft een heerlijke zoete, lichtzurige smaak. Doordat de chocolade van niet gemengd is met melk heeft het een hele rijke volle, pure chocoladesmaak. Door de toevoeging van quinoa heeft de reep een knapperige bite.

chocolade-van-lovechock-lactosevrij-sojavrij

Eindoordeel Lovechock

Door de sterke pure smaak van de chocola is één reep ruim voldoende voor je chocofix. De chocolade is ook perfect gezoet, en dat zonder de toevoeging van suiker! De structuur van de quinoa is ook precies voldoende voor een interessant mondgevoel. Ik kan deze smaak niet vergelijken met de andere smaken van Lovechock, maar om heel eerlijk te zijn haalde ik de vanille- en moerbei- smaak er niet direct uit. Misschien omdat het zo lang geleden was dat ik chocola kon eten en dat ik al helemaal in extase was van de chocosmaak. Hoe dan ook: absoluut een aanrader!

airgirl-chocolade-lovechock

Overige informatie

Smaak: Mulberry/Vanilla
Verkooppunten: Onder meer EkoPlaza, Vitaminstore en diverse biologische supermarkten en webstores
Verkoopadviesprijs: € 2,99 per reep (40 gram)
Website: www.lovechock.com

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 10 2012. Filed under Food, Food test. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021