|

Alles eten wat je niet mag met Nalcrom

Nooit zomaar eten kunnen bestellen in een restaurant, bang zijn dat je allergische kind iets verkeerds aangeboden krijgt op een feestje, altijd gedoe als je bij vrienden dineert…. Leven met voedselallergie is niet zo makkelijk. Wat was ik blij toen mijn allergologe met Nalcrom op de proppen kwam!

 

Altijd bij me op vakantie

Nalcrom is mijn wondermiddel, ik heb het altijd bij me. Het ligt bij mijn ouders en schoonouders in de koelkast, op mijn werk en het zit in mijn tas.

Het werkt zo:
♥ Je spoelt je mond met nalcrom en slikt het goedje door.
♥ Je wacht 15 minuten.
♥ Je eet wat je wilt.

Vanwege mijn paraberk syndroom valt er zoveel eten af, dat ik het gekregen heb om op vakantie of buiten de deur niet steeds risico op een urenlange allergische reactie te lopen. Deze medicijnen gaven mij veel rust.

Nalcrom bij voedselallergie

Het medicijn neemt niet alle klachten weg maar vermindert de allergische reactie enorm. Het brengt een soort beschermlaagje aan waardoor je geen  allergische reactie krijgt. Ideaal in het buitenland of tijdens een zakenlunch.

Natuurlijk krijg je het niet zomaar voorgeschreven, maar veel huisartsen lijken de ampullen en zakjes niet te kennen dus stel het eens voor aan je dokter! Nalcrom is in ampullen en zakjes te krijgen.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on juni 4 2012. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

13 Comments for “Alles eten wat je niet mag met Nalcrom”

 1. Ik heb de sachets gekregen van mijn allergoloog, zaterdag voor het eerst in eeuwen babi ketjap gegeten!!! En dankzij Nalcrom nauwelijks last gehad, wat een wondermiddel!

 2. ben wel benieuwd hoeveel medicijnen je dagelijks slikt, fleur

 3. 1x per dag een logverwijder
  1x per dag een ontstekingsremmer
  1x per dag neusspray

  oogdruppels en ventolin wanneer nodig. Ventolin is tijdens de vakantie bijv maar 1x per dag,maar als ik moe ben of ergens naartoe ga zit ik zo aan 5x

  En dan als ik iets ondefinieerbaars eet nalcrom, om de twee weken xolair injecties en om de vier weken drie allergeneninjecties voor mijn immunotherapie.

 4. Ik heb ook Nalcrom gekregen van mijn allergologe. Mijn ziekte lijkt op Crohn, maar dat is ‘t niet,’n foutje in de mastcellen en hystamine overdosis, bij alles wat ik eet of drink. De kolieken zijn niet te harden. Stoma, fistels , abcessen en sk verwijdering, en nu na 20 jaar ben ik bij deze doortastende wonderbaarlijke allergologe , er is hoop !

  • Ik weet dat dit bericht aardig oud is, maar ik vraag me toch of bij welke allergoloog jij dan zit?
   Ik heb al een lange tijd last van een allergie voor alles. ja alles, soms kan ik even tegen rijst of aardappel maar voor de rest word ik overal ziek van of stik ik bijna. is geen leven zo :(

 5. Kimberley, wie is je allergologe? Ik ben erg benieuwd!

 6. Ik gebruik nu Nalcrom sinds enkele dagen. Gewoon voor iedere maaltijd of snack een zakje in water, drinken, 15 minuten wachten en eten maar ;-)
  Voor het eerst sinds 18 jaar weer tosti’s gegeten, pizza’s, chips, sauzen en zelfs Franse kazen. En ja, dan pink je een traantje weg, want wat heb ik dit allemaal gemist..

  • hallo Frans,
   ik ben benieuwd wat voor een allergie je hebt. ik heb zelf een koemelkallergie en vraag me af of dit zou kunnen helpen. aangezien je de dingen opnoemt die ik ook niet eet, mijn vraag.
   alvast bedankt,
   gr, pip

 7. Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu met je gaat Kimberley!
  Ja, fijn he Frans, dat je kunt eten wat je wilt!

 8. kimberley pex

  Egeltje , ‘t is Chris Nieuwhof in t AZM. Ze is echt goed, zoekt t tot op de bodem uit. Maar helaas was bij mij ‘t probleem toch ‘n vorm van colitis proctitis met abcessen niet veroorzaakt door allergieën (erfelijk) na ‘n heftig ziekbed en prolaps en breuk heeft mw.dr,Bibi Hansson in Nijmegen(de enige echte top MDL arts en chirurg !) mij gered. Daarom deze late reactie. Colectomie, stoma verplaatst, en breuk opgeheven .Ik ben gered. o.k. ik kon m’n dikke darm missen als kiespijn.(nee,die heb ik ook al niet meer….) Ik leef nog, en waar leven is,is hoop. Maar om even terug te komen op gebied van allergiën Chris Nieuwhof is de beste.

 9. Ik gebruik al ca 15 jaar nalcrom drank
  ivm met allergie voor sommige kruiden.
  Ik heb het altijd bij me en als ik niet
  al te sterk gekruide dingen eet gaat het top.
  Door nalcrom kan ik bij vrienden eten en
  Bij de meeste restaurants. Top!!

 10. Hallo Fleur, dank je wel voor dit artikel. Ik had nog nooit van het middel gehoord. Mijn zoon slikt dit nu een week en zijn eczeem begint weg te trekken. Jij schrijft dat het niet alle klachten wegneemt. Kun je aangeven waar het niet tegen helpt of welke klachten wel blijven bestaan?

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

 • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
 • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
 • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
 • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
 • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
 • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
 • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...