|

Jaag huisstofmijt je huis uit!

Moe, moeite om uit bed te komen en meer last van benauwdheid de laatste weken? Misschien heb je last van huisstofmijt. Air vertelt je wat je tegen deze allergie kunt doen.

Symptomen allergie voor huisstofmijt

Ben je ook niet wakker te krijgen ’s morgens en lijkt het alsof je nooit genoeg slaap hebt? Misschien heb je echt teveel gefeest of gewerkt de laatste tijd, maar het kan ook dat je last hebt van het nieuwe seizoen. Het huisstofmijt seizoen welteverstaan! Kijk met Air naar de bekende en minder bekende symptomen van een mijtallergie en lees hoe je d.m.v. kleine veranderingen uitgerust en gezonder de wintermaanden doorkomt!

Huisstofmijt klachten

Allereerst,waar kun je zoal last van hebben met die mijten in je bed?air-mijt

Niet zo bekend, maar heel vervelend:
enorm moe wakker worden
‘s morgens niet uit bed kunnen komen
je lusteloos voelen
een soort kloppend gevoel in je longen, alsof je hart te snel tekeer gaat.

En de voor de hand liggende symptomen:
vaak niezen
een loopneus
benauwdheid
rode, opgezwollen en/of tranende ogen
opgezwollen gevoel in het hoofd
hoesten
eczeem

airmagazine-sloffenKleine aanpassingen tegen huisstofmijt

♥ Als het ergens vochtig is hebben die mijten de tijd van hun leven. Dus laat geen heel wasrek in je kamer staan met vochtige kleding.  Doe je wasgoed in de droger, of zet je wasrek in de badkamer. En zorg daar voor een goede afzuiging.

Gebruik geen luchtbevochtigers.

Zet je verwarming aan om je huis droog te stoken. Maar bekijk voor jezelf wat een fijne temperatuur is. Ik krijg het zelf meestal benauwd vanaf ongeveer 19 graden.- Lucht je kamer vaak. Ik heb altijd ramen openstaan, het helpt echt.

Kleed je buiten je kamer aan en uit.

Mijten zijn dol op straatvuil, ze eten er van. Dus draag je schoenen alleen buiten. Heb je gelijk een excuus om voor leuke sloffen te gaan shoppen.

Schoonmaken en allergie

♥ Zuig of dweil je huis 2x per week. Het stoffen doe je niet met een stofdoek, maar met een vochtige doek.Al die fancy spulletjes staan natuurlijk heel leuk, maar daardoor duurt stoffen uren, dus  zet niet teveel rommel neer.♥ Gebruik geen sterk ruikende schoonmaakmiddelen.

♥  Stofzuigen werkt alleen als je een speciale stofzuiger gebruikt, anders komt alle rommel er aan de andere kant van de stofzuiger weer uit. Dan krijg je het benauwd van het zuigen en het helpt sowieso niet. Dus neem er een met HEPA- of ULPA-filter.

Als je deze aanpassingen doorvoert zul je merken dat je klachten af nemen.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 5 2010. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Jaag huisstofmijt je huis uit!”

  1. Dankjewel fleur!

    Jaren geleden huisstofmijt allergie geconstateerd, maar nooit wat mee gedaan! Ik ga nu echt wat aan doen!

  2. Ik doe dit gelukkig. En het klopt, dat je nat alles af moet doen!
    Ook zorg ik dat elke dag mijn ramen open staan en klop ik mijn beddengoed als een vrouw Holle uit.

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid