|

De raarste en liefste vintage Valentijnskaarten

Of Beyoncé post van Obama krijgt is nog niet duidelijk, maar dat Valentijnskaarten vooral in de Verenigde Staten al heel lang een grote hit zijn weet iedereen. Airmagazine heeft een bijzondere selectie gemaakt van spannende, idiote en lieve Valentijnskaartjes door de jaren heen.

rare-valentijnskaarten-vroegerValentijnskaarten, so nineties

Valentijnsdag is de dag om je geliefde in het zonnetje te zetten. De commerciële warmte is overkomen waaien uit de Verenigde Staten. Boekwinkels en bloemenwinkels spinnen sinds de jaren 90 garen, dankzij Valentinus. Zijden rozen, chocolade maar vooral ansichtkaarten zijn niet aan te slepen.

Pin-up met een postzegel

Veel Playmates hebben in het zwart- witte verleden de voorkant van Valentijn gesierd, vaak op een verhullende wijze met een erotisch tintje. Bijzonder is wel dat het vaak gepaard gaat met het ontbreken van tekst waardoor het doel niet geheel duidelijk is.
valentijn-pin-up

airmagazine-valentijnkaart-pinup

Zwartgallige Valentijn

Discrimineren voor de grap was een veel voorkomende manier om Valentijnskaarten op te leuken in de tijd dat slavernij nog niet was afgeschaft in de U. S. Gelukkig zien we het nu als grievend en racistisch.
airmagazine--racisme-valentijnkaart

Dierenrijk op 14 februari

Ondanks dat dierendag op een andere dag valt lijken de pratende, fietsende, lachende, lief kijkende dieren niet van het gedrukte karton te wijken. Misschien wel omdat het het meest onschuldig ogende portret is, waar je geliefde in wording geen aanstoot aan kan nemen.
airmagazine--animals-dieren-valentijnkaart
airmagazine -animals-valentijnkaart

Vinegar Valentine

De tegenhanger van Valentijn, ook wel de azijn-valentijn, werd in de 19de eeuw gebruikt om de ander duidelijk te maken dat de liefde niet wederzijds was. Vaak op geheel onsubtiele wijze.

airmagazine-afwijzing-valentijnkaart

Airmagazine favoriete kaarten van nu.

airmagazine 2014-valentijnkaart

xmen-marvel-valentine
Darth Vader en  Magneto Valentijnskaarten,

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 10 2014. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, toen&nu. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021