|

Grace Kelly en haar drie stylisten

Bezoek de komende weken of tijdens je herfstvakantie de expositie Grace Kelly, prinses en stijlicoon in Paleis Het Loo is nog te bezichtigen t/m 26 oktober. Airmagazine heeft alvast een kijkje genomen in het glamourous leven van de Maxima van een halve eeuw geleden die net zo’ n stijlicoon was als Beyoncé en Rihanna nu zijn.

Stijlicoon, prinses en filmster Grazia

” Grace Kelly , dat was pas een mooie vrouw”  Vraag het maar aan je oma, moeder of tante, iedereen die in de periode tussen 1929 en 1982 ook maar een blik van Grace heeft opgevangen werd betoverd door haar serene schoonheid en indrukwekkende carrière waar geen loopbaancoach tegen op kan. Van actrice, met Oscar voor de film Country girl,  tot prinses van Monaco. Aan het sprookje kwam abrupt een einde toen Prinses Grace op 52-jarige leeftijd, rijdend in haar Rover 3500 een beroerte kreeg ter hoogte van La Turbie. Eerder speelde ze de beroemde scène in de Hitchcock- film To Catch a Thief  op diezelfde kronkelige weg.

catch-thief

Mika I tried to be like Grace Kelly

Naast haar ouders, steun en toeverlaat Prins Reinier en haar kinderen Caroline, Albert en Stephanie waren er nog drie mensen zeer belangrijk in haar leven. En dan vooral in het deel van haar leven dat zich voor de camera’s afspeelde en waar iedereen zich aan vergaapte, haar leven als filmster en sprookjesprinses. Haar haarstylist Alexandre de Paris , ontwerper Marc Bohan en kostuumontwerpster Helen Rose.

grace-family

 Haarkunstenaar Alexandre de Paris

De classic flap bag van Chanel en de New Look van Dior  kun je in een adem noemen met de Grace Kelly rol. Voor dit beroemde kapsel is maar een man verantwoordelijk ;  Alexandre de Paris. Deze Franse maître coiffeur maakte meer dan 300 hairpieces voor Grace, over een periode van 25 jaar.  Vele VIPS  zoals Greta Garbo, en Audrey Hepburn werden door hem onder zijn deskundige handen genomen, maar hij verzorgde ook het kapsel van Elizabeth Taylor in de Hollywood klassieker Cleopatra. en mocht je je afvragen hoe prinses Beatrix aan haar kapsel komt…. juist, Alexandre.

grace-kapsel-alexandre

Marc Bohan, de oude Raf Simons van Dior

Het Modehuis van Dior werd van 1961 tot 1989 geleid door Marc Bohan, een van de grootste modeontwerpers van de vorige eeuw. Tijdens Grace haar jaren als prinses van Monaco droeg ze tijdens vele gelegenheden zijn tijdloze pastelkleurige outfits, luchtige jurken van chiffon en de klassieke Dior accessoires.  De hoeden die vaak speciaal voor haar gemaakt werden zorgde ervoor dat Grace een grote fan werd van het modehuis Dior.bohan

Helen Rose, kostuumontwerpster van MGM

Weggekaapt bij 20th Century in 1940 door Metro-Goldwyn-Mayer ( MGM Studios), begon de Amerikaanse kostuum ontwerper gezicht te geven aan de vele prachtige outfits die op het filmdoek te zien waren. In Europa wierf Miss Rose grote bekendheid met de trouwjurk der trouwjurken namelijk die van Grace Kelly. Misschien dacht je dat Kimye hun huwelijk groots in beeld brengen, nu tv zender E! er mag filmen. Maar het grootste huwelijk  en mediacircus van de 20ste eeuw , dat van Grace, werd live op de televisie gebracht en gesponsord door MGM. Voor iedereen die dit sprookje gemist had, kon je een paar weken later in de lokale bioscoop terecht om het huwelijk te aanschouwen met een bakje popcorn en een flesje soda.

jurken-grace-kelly

grace-kelly-airmagazine-paleis-tentoonstelling
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on augustus 26 2014. Filed under Fashion/Beauty, Featured. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021