Crostini’s met bonenbeleg
Iedere twee weken vind je bij Airproef handige, niet te moeilijke recepten zonder gluten, koemelk of iets anders waar je overgevoelig voor bent. Vandaag een mediterraans recept met verse kruiden
Mediterraans recept met verse kruiden
Het zal de trouwe bezoeker van Air magazine vast wel opgevallen zijn: ik kook graag met kruiden. Ik knip ze van potten, die ik op mijn balkon heb staan. Onder invloed van het mooie lenteweer kreeg ik behoefte aan een mediterraans recept met rozemarijn. Maar helaas heeft mijn pot de winter niet overleefd, dus ben ik snel naar de super gefietst voor een bosje verse rozemarijn.
Voor het bonenrecept de naalden van de takjes rissen en met grof keukenzout
( ongeveer 1 theel.) fijnmalen in de vijzel ( of de blender) en met goede Italiaanse olijfolie overgieten (ongeveer half kopje). Dit is een uitstekende smaakmaker voor talloze Italiaanse recepten. Supersimpel en lekker glutenvrij bonenbeleg, naar recept van Jamie uit “Jamie’s Italie”.
Glutenvrij Italiaans bonenbeleg
Ingrediënten
♥ 3 takjes verse rozemarijn
♥ 1 blikje van 400 gr. gemengde bonen van la Bioidea (groene winkel)
♥ 1 teentje knoflook
♥ Extra vierge olijfolie
♥ grof zeezout en peper uit de molen
♥ theel. rode wijnazijn of beetje citroensap
Bereiding
♥ Bak in een steelpannetje de plakjes knoflook heel even aan in wat olijfolie.
Net te lang of op te hoog vuur, anders wordt de knoflook bitter.
♥ Voeg de uitgelekte bonen toe en laat 10 min. zachtjes pruttelen.
Voeg als het geheel te droog wordt wat bonenvocht toe.
♥ Fijnprakken
♥ Peper en azijn of citroensap naar smaak toevoegen.
♥ Het brood even opbakken in de pan of maiswafels gebruiken.
♥ Het mengsel erover verdelen en met rozemarijnolie besprenkelen.
Parmaham met vijg
Ook erg lekker als broodbeleg: Parmaham met verse vijg en een muntblaadje. Olijfolie en balsamicoazijn erover, peper naar smaak en klaar is je heerlijke lunch!
Tip: Als je niet wilt, dat je adem naar knoflook ruikt, dan kun je na het eten op een takje verse peterselie kauwen.
Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar je allergisch of overgevoelig voor bent.