|

Voedselallergie? Organiseer je keuken

Een tijdje geleden kregen wij een leuk bericht van een lezeres met twee kinderen met verschillende voedselallergieën, zoals pinda’s, noten, soja, en vrijwel alle soorten fruit… Ze gaf ons een hele goede tip om je boodschappen en keuken in te delen voor allergie die we graag met jullie willen delen!

paraberk-syndroom-koken-kl

‘’Zodra ik terug ben van de boodschappen, plak ik stickers op alle producten die de kinderen wél mogen. Soms zet ik nog een kruis met stift op iets dat niet mag, maar dat geeft een negatieve lading. Stickers zijn toch veel leuker om te zien, dat mag je juist wel hebben. Geen sticker, niet pakken. Het scheelt ons tijd, want we hoeven niet steeds opnieuw dat pakje vleeswaren te checken op bijvoorbeeld soja. Er zit een sticker op, dat zie je meteen en dus mogen ze het. ’’

Vermijd een negatieve lading

Een kruis op iets wat niet mag…Onze lezeres gaf het al aan, dit geeft zo’n negatieve lading. Als je vanwege je  allergieën al zoveel dingen niet mag en op al dat eten dan ook nog eens een groot kruis gaat, trekt het helemaal de aandacht.

Een leuke sticker op eten dat je wel mag…

Veel leuker is het dus om stickers of gekleurd plakband te plakken op wat wel mag! Laat je kinderen zelf stickers uitzoeken en betrek ze bij het ‘plak’ proces. Ga na het boodschappen doen met je kinderen aan tafel zitten en lees samen de etiketten. Bepaal dan samen of er wel of geen sticker op moet. Voor allergische volwassenen geldt ongeveer hetzelfde; degene met de allergieën voorziet al het eten met labels.
stickers-kruiden-allergie-kl

Washitape, redmiddel in de allergische keuken

Laat je kind lekker met washitape aan de slag gaan op bijvoorbeeld de potjes kruiden die ze wel mag hebben. Je koopt Washi tape, gekleurd tape van papier waar je gemakkelijk op kun schrijven met stift, bij de HEMA, Wibra en bijvoorbeeld Zeeman.

Heb jij ook een tip?

Mail hem dan naar food@airmagazine.nl of deel hem op Facebook.com/Airmagazine!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 11 2014. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021