|

Gemakkelijke glutenvrije en lactosevrije lunch- en snacktips

Woon je op kamers en heb je een glutenintolerantie en/of kun je niet tegen lactose? Dan is het nog knap lastig om te bedenken wat je kunt lunchen op campus of wat je als snack mee kunt nemen. In de kantines is de keuze beperkt, dus zelf meenemen is wel het advies. Airmagazine heeft een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet.

Gluten- en lactosevrije lunches

 Rijstwafels met beleg.
Ik leef al een tijd gluten- en tarwevrij en rijstwafels zijn niet meer weg te denken uit mijn dieet. Spotgoedkoop en ook heel goed mee te variëren door zoet of hartig beleg. Voordeel is dat je rijstwafels gewoon mee kunt nemen en je beleg apart kunt kopen. Beleg is meestal wel glutenvrij te vinden in een kantine.

 Je eten van de avond ervoor
Klinkt voor de hand liggend, maar toch doe weinig mensen het. Investeer in een goed en mooi koeltasje en je kunt je eten prima goed houden tot de lunch. En bijna alles is ook lekker als het koud is; pasta, kipfilet, geroosterde groenten.

 Salade met gerookte kip en balsamico

Gezond, lekker en goedkoop: koop een krop sla, snijd die in reepjes, snijd de gerookte kip in reepjes, doe er een scheut balsamico- azijn over heen en je hebt een heerlijke lunchsalade. Wel is aan te raden dit te vervoeren in een koeltasje.

Cornflakes
Dit fenomeen is niet echt ingeburgerd in Nederland, maar het is zo makkelijk en lekker. Ook als ontbijt. Gewone cornflakes zijn glutenvrij, maar als je echt zeker wilt weten, dan kun je ook glutenvrije cornflakes kopen in de natuurwinkel of supermarkt. En dan met een pakje drinken of thermosfles rijstmelk mee; tadaa!

glutenvrije-lactosevrije-lunch

Glutenvrije en lactosevrije snacks

 Fruit
Het gezondste en makkelijkste is natuurlijk fruit; gewoon een appel of een peer maar denk ook eens aan een minneola of druiven. Gedroogd fruit is meestal ook een goede tip tegen de middagdip.Neem rozijntjes of dadels mee of probeer eens gedroogde abrikozen.

 Groente
Denk dan komkommer of paprika in reepjes, of snoeptomaatjes.

Rijstwafels
En daar zijn ze weer! Rijstwafels zijn namelijk ook een makkelijke snack en caloriearm.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on september 10 2014. Filed under Featured, Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel