|

Ciou bij KochxBos

De Franse kunstenares Ciou, die bekend staat om haar prachtige , gedetailleerde werk met een donker randje heeft momenteel een soloshow, Beyond the Rainbow, bij KochxBos gallery in Amsterdam. Airmagazine spotte haar als toen ze nog met haar vorige Black Parade show bezig was en sprak met haar.

Wie is Ciou?
Ciou, je kunt het uitspreken als ” See you” is mijn artiesten naam. Ik ben een schilder, een dromer en ik hou ervan om met mijn Rotring pennen te tekenen. Ik kom uit Toulouse, Zuid- Frankrijk.

Ciou-expositieKun je ons iets vertellen over hoe en wanneer je gestart bent met tekenen?
Ik ben geboren met een potlood in mijn hand, maar mijn eerste echte werken stammen uit 2000. Ik begon in de DIY underground scene van Zuid Frankrijk en Spanje. In 2004 was mijn werk te zien in de Flux Factory in NY, naast het werk van Miss Van en Camille Rose Garcia. Daarna volgden Kochxbos in Amsterdam, Roq la rue in Seattle, Rome, Barcelona, Brussel, Berlijn, New York en Californië .

 

Ciou_expositie
Wat is je oudste herinnering aan het creëren van kunst/tekenen?
Mijn oudste herinnering is dat ik als kind gefascineerd was door vogels en de hele dag vogeltjes tekende en bekeek. Ik was ook dol op Disney figuren, vooral op Bambi, die nog steeds mijn favoriet is.

Was tekenen iets waar je in kon vluchten toen je jonger was?
Ja zeker wel, ik was niet zoals de andere kinderen. Ik trok me terug in mijn eigen wereldje, wilde niet meespelen en tekende non stop.

Kun je iets vertellen over je opleiding?
Ik ben begonnen met de kunstacademiein Toulouse en daar behaalde ik mijn Bachelor kunst. De kunstacademie was niets voor mij, ze waren er vooral concept gericht en dat sloot niet aan bij wat ik wilde. Daarnaast had ik een artistiek leven in de -Do- it- yourself- (DIY) underground scene. Ik regelde mijn eigen exposities, prints en boeken.

ciou-work-atelier-in progression

A day in the life of Ciou
Hoe ziet je (werk) dag er uit?
‘s Ochtends beantwoord ik mijn mail en luister ik naar nieuwe en favoriete bands. Afhankelijk van mijn stemming is dat hardcore punk, cold/new wave, indie pop of rock n roll. Ter inspiratie bekijk ik mijn verzameling toys en mijn rariteitenkabinet met schedeltjes en opgezette dieren. Het belangrijkste is het toch wel dat ik met mijn man en vrienden ben.

Voel je je geen kluizenaar als je thuis werkt?
Ciou-logoJa, maar wel een gelukkige kluizenaar. Dus voor mij is thuis werken perfect,  het gaat erom dat er een goede balans is tussen mijn sociale leven en mijn kluizenaarsbestaan als kunstenaar,haha!

Ciou en kunst
Welke kunstenaars inspireren je?
Frida Kahlo, Mark Ryden, Camille Rose Garcia, Gustave Doré. Ze zijn erg verschillend, maar erg belangrijk voor mij, zonder deze kunstenaars zou ik niet bestaan.

Toekomst
Waar werk je op dit moment aan?

Momenteel werk ik aan mijn solo show” Black Parade” bij Kochxbos Galerie in Amsterdam. Het thema van de expositie is parade, circus en carnavals op “a cute and evil way“. Ik kan niet wachten weer in Amsterdam te zijn!
Ciou in action

Waar en wanneer is je expositie?

Hij is van 24 januari – 21 february 2015. De opening van ‘Beyond the Rainbow’ is zaterdag 24 januari 17.00 – 20.00 uur

Heb je naast je schilderijen nog ambities om iets anders te doen met je werk?
Er zijn een hoop schilderijen en tekeningen die ik nog wil maken. En veel dromen die ik met mijn man wil najagen. Ciou when I get there!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan  hier in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 23 2011. Filed under Art, Art is in the air. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

7 Comments for “Ciou bij KochxBos”

  1. Ciou past echt wel in mijn collectie (must haves).

  2. Wat leuk dat je haar hebt geïnterview Daniëlle!
    Ik heb haar “Chat Siamois”boekje. Het is echt prachtig!

  3. Ik ben op dit moment aan het sparen voor een schilderij <3 them!

  4. 9 april is er een nieuwe show van haar bij KochxBos in Amsterdam. Kijk op www,kochxbos.nl voor meer informatie.

    Ik ben er zeker bij!

  5. [...] Two other European interviews may be read at brain magazine and air MAGAZINE. [...]

  6. Hello, Ciou is one of our favorite artists and we love working with her. She has a great talent and ArtsBD.fr tries to offer some illustrations for those who follow her… Thank you. :)

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021