|

DIY: Gipsen bloemen als waxinelichthouder

De lente hangt in de lucht en het is bijna tijd voor Pasen. Dat kriebelt. We willen weer alles opfrissen, opschonen en opleuken, vooral in huis. Geen probleem met deze simpele maar prachtige kandelaar die je gewoon zelf maakt. Razendsnel gepiept, maar je zult er lang veel plezier van hebben.

Benodigdheden kandelaar

Kunstbloemen (bijvoorbeeld van Xenos)
Gipspoeder (te koop bij bouwmarkten en hobbywinkels)
Water
Een kom of emmer
Een snijplank van kunststof of glas
Waxinelichtjes
Rubberen elastiekjes
Lijm (het liefst uit een lijmpistool)
diy-kinderen-lente

Zo diy je je eigen paasdecoratie

Neem verschillende soorten en maten kunstbloemen. Kies exemplaren met stevige bladeren en met een omvang die groter is dan die van een waxinelicht.

Trek het hart en de middelste bladeren uit iedere bloem. Knip of trek ook de steel eraf. De bladeren die over blijven, en die je dus gaat gebruiken, laten nu waarschijnlijk los. Lijm ze weer aan elkaar, zodat je bloem intact blijft. Leg vervolgens al je voorbereide bloemen op een snijplank.

bloemen-gips-waxinelichthouder-diy

Tijd om je gips klaar te maken in een emmer of kom. Volg daarbij de instructies op de verpakking van je gipspoeder, maar voeg iets meer water toe dan daar staat. Het is de bedoeling dat je een substantie krijgt die lijkt op yoghurt.

Nu gaan we kliederen. Dip je kunstbloemen een voor een in je gipsmengsel. Doe dat door de bloem vast te pakken aan het gedeelte waar oorspronkelijk de steel zat. Dompel de bloem helemaal onder en zorg ervoor dat het gips ook tussen de bladeren komt.

Schud wat met de bloem en leg ‘m dan met de bladeren naar boven op je snijplank. Leg meteen een waxinelichtje in het hart, zodat de vorm daarvan in je waxinelichthouder komt te staan. Bind eventueel met een elastiekje wat bloemblaadjes om het waxinelichtje. Zo wordt de vlam straks echt omgeven door de bloem.

Laat de bloemen even goed drogen en klaar ben je! Je hebt er wat originele, romantische en lente-achtige windlichten bij.

diy-airmagazine-lente-bloemen-gips

Beeld: Designmom

Posted by on maart 29 2015. Filed under Art, Crafty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021