|

Elise Kim maakt droom waar

Wie wil er nou niet van zijn hobby zijn werk maken? Geld verdienen met je grootste passie. Voor de meeste mensen is dit slechts iets waar zij van dromen, maar Elise Kim maakt van haar droom werkelijkheid. Met haar passie voor mode, kleding en het ontwerpen van mooie stoffen doet de ontwerpster niet alleen in Nederland maar ook in de rest van Europa een hoop stof opwaaien.

aziatiche-invoelden-modeVietnamese achtergrond

De van oorsprong Vietnamese Kim liet familie en vaderland achter om haar modecarrière hier te starten. Uit het oog betekent echter niet uit het hart. Zowel in haar kledingontwerpen als in haar Amsterdamse studio, herken je de Aziatische invloeden.

Bij de ingang verwelkomen twee tijgertjes ons. “Die heb ik van mijn tante gekregen voor geluk”, vertelt de ontwerpster. De fraaie studio van Elise Kim is niet heel groot, maar wel sfeervol. De fraai gekleurde stoffen en kledingstukken vallen meteen op. Wat haar kleding zo uniek maakt, is dat de gebruikte stoffen ook door Kim zelf zijn ontworpen. In de grafische vormen en de vrolijke kleuren komt haar Vietnamese achtergrond een beetje terug. En natuurlijk ook in het feit dat alles handgemaakt is.

Draagbare stukken

Het leuke aan de kledinglijn is bovendien dat het voor de ‘gewone mens’ ook draagbaar is. “Ik richt mij meer op de draagbare commerciële kant van de mode dan op het artistieke.”  Hoewel de ‘gewone mens’ dan wel eerst even zal moeten sparen om het te kunnen betalen. Door de arbeidsintensieve ontwerpen, beginnen prijzen vanaf 500 euro per stuk. Maar daarvoor heb je dan wel een echte Elise Kim!

Elise Kim en de Amsterdam Fashion Week

De ontwerpster neemt deze zomer helaas niet deel aan de Amsterdam International Fashionweek. Zij hoopt dit in de winter wel weer te doen, maar eerst lonkt Londen! Daarnaast zal haar kleding in de augustus editie van Elle te bewonderen zijn en in september in de grote Nederlandse bladen als Linda en Jan. “September wordt mijn maand”, aldus Elise Kim. Wij verwachten in de toekomst nog veel meer van dit talent te horen![nggallery id=14]

Tekst en foto ‘s: Iman Fawzi voor Airmagazine

Posted by on juli 12 2011. Filed under Fashion, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid