|

Edwin Oudshoorn en Winde Rienstra bij Ambacht in beeld

Bij het Ambacht in beeld festival kun je o.a. lezingen van twee briljante modeontwerpers bijwonen die allebei op geheel eigen wijze ambachtelijk handwerk toepassen in het creëren van ontwerpen.

Topontwerpers vertellen over hun vak

Ambacht in Beeld Festival is hét festival over ambacht. Je kunt er internationale filmvertoningen, workshops, lezingen, demonstraties, performances en masterclasses bijwonen. Het festival richt zich expliciet op topambachten, vakmanschap en meesterschap. Twee van mijn favoriete ontwerpers die meester zijn in het modevak, Winde Rienstra en Edwin Oudshoorn, geven er zondag 27 september een lezing.

lezing-ambach-klt

Edwin Oudshoorn

De modeshows en ontwerpen van Edwin Oudshoorn behoren altijd tot een van mijn favorieten. En ik ben niet de enige, zijn romantische ontwerpen zijn in de bladen vaak te bewonderen op de rode loper, iedereen wil zijn jurken wel aan naar een première! Ze vertellen altijd op een prachtige manier een verhaal.

De shows van Oudshoorn hebben vaak een donker randje en gaan verder dan alleen maar mooie kleding op een rij, maar het vakmanschap straalt er aan alle kanten van af. De duizenden pailletten, bloemen en Swarovski-kristallen die stuk voor stuk op de jurken zijn genaaid maken van zijn werk topstukken.

Winde Rienstra

Modeontwerpster Winde Rienstra staat bekend om haar prachtige en sculpturale kleding die tussen kunst en mode in zit. En om haar lego schoenen die Lady Gaga droeg. Uren kan ik naar haar ontwerpen kijken, naar alle technieken die ze heeft toegepast en hoe iedere kant van haar ontwerp er zo anders uit ziet.  Ze werkt met onverwachte materialen zoals hout waarmee ze prachtige constructies om het lichaam heen bouwt. Haar opvallende schoenen van lego, karton en bamboe zijn echte eyecatchers.

Informatie fashion lezing

De lezing is zondag 28 september om 13:00 in de Hallen te Amsterdam.
Kaarten kosten maar € 5,-, je koopt ze via: http://ambachtinbeeldfestival.nl/programma/fashion/

Aanbevolen artikelen:

Posted by on september 25 2015. Filed under Fashion, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...