|

MBFWA INKNI haalt inspiratie uit de kinderwereld

Zhengzheng Li van designergroep INKNI liet gister op de Amsterdamse catwalk zien waar INKNI voor staat: creativiteit en véél kleur, maar dan wel in draagbare kledingstukken. Air genoot van een show vol kleine verrassingen en grapjes.

Bij een eerste aanblik leken sommige creaties vrij alledaags: we zagen zwarte overhemden, leren jasjes en keurige kostuums. En toch merkten we meteen dat er meer dan dat over de catwalk ging. Er werd duidelijk een link gelegd werd met een andere wereld dan de onze. Een kinderwereld, of een sprookjeswereld.

mbfwa-airmagazine mbfwa-airmagazine

mbfwa-airmagazine

inkni-masker

De pantalons waren korter dan je zou verwachten van pantalons, en eronder pronkten schoenen met stippen en sokken met gaten. Ook colberts en overhemden met gouden details deden denken aan een sprookje, of aan een circus. De dierenmaskers op de achterhoofden van sommige modellen onderstreepten deze gedachte nog eens. Door Zhengzhengs kleding voelden we het kind in ons weer wakker worden.

Beeld: Team Peter Stigter

Posted by on februari 1 2015. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021