|

5x leuke Amerikaanse series om te kijken

Wanneer je uitgeput bent na een dag werken of je belabberd voelt vanwege je hooikoorts is er niets zo fijn als een paar uurtjes series kijken. Dit zijn mijn favorieten van voorjaar/ zomer 2015.

Gotham

Deze prachtig gemaakte DC serie is net als Arrow afkomstig van een comic, maar doet echt aan als een dramaserie. Hij speelt zich af in de periode dat de ouders van Bruce Wayne, die later Batman wordt, net vermoord zijn en laat de band tussen hem en zijn lieve, maar militair getrainde butler Alfred zien. Ieder bekend karakter uit de comics, van de superslimme en gevaarlijke Penguin tot detective Gordon wordt goed uitgewerkt in de verhaallijnen waarin het oplossen van misdaden, corrupte agenten en de maffia een grote rol spelen. Je snapt helemaal waarom Batman altijd zegt dat Gotham zo verziekt is en begrijpt meteen waarom hij een alter ego heeft bedacht.

gotham-serie-netflix

iZombie

De arts in opleiding Liv verandert in een zombie. Opeens  blijkt ze een enorme trek in hersenen te hebben, daarom komt een baan in het plaatselijke mortuarium haar goed van pas. Zeker als blijkt dat het eten ervan haar een stuk van het leven van de overledene. Deze serie is lekker licht en grappig, high school-achtig en bekijkt het hele zombie verhaal eens op een andere manier.

izombie-serie-airmagazine

Daredevil

Weer een nieuwe serie van Marvel! De aantrekkelijke Owen uit Boardwalk Empire (Charlie Cox)  speelt hier de hoofdrol. Hij is een blinde advocaat Matt die als Daredevil de strijd aangaat met de imposante D’ Onofrio als Kingpin.Waarom de serie zo leuk is? Je gelooft de vriendschap tussen Matt en zijn bestie meteen. En  al is het een superhelden serie, in tegenstelling tot het flashy Shield zijn de karakters echt geloofwaardig en het beeld is prachtig en sfeervol.

daredevil-netflix-serie

Silicon Valley

Deze komische serie speelt zich af in de dotcom wereld vol startups en nerds met nul social skills. Deze serie is lekker luchtig , ik vind het erg grappig om te zien hoe bedrijven als Google op de hak worden genomen en hou van de ongemakkelijke dialogen van de hyperintelligente mannen in de serie.

silicon-valley-serie-2015

Houdini

Deze miniserie vertelt het verhaal van boeienkoning Houdini, gespeeld door Adrien Brody. Zijn ontwikkeling van circusartiest tot  gevierd entertainer wordt helemaal gevolgd en zijn leven is goed in de tijd geplaatst, waardoor je goed meekrijgt hoe groot deze man was en wat er in de wereld gebeurde.

houdini-miniserie-2015

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on mei 6 2015. Filed under Featured, Media, Media/Infotainment, Tv. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021