|

Dexter en dan om op te eten!

Het zesde seizoen van de serie Dexter is alweer van start gegaan in Amerika. En de spanning over het leven van onze favoriete bloedspetter analist druipt ervan af. Ben je altijd al benieuwd geweest hoe bloed zal smaken en houd je van lollies, durf dan verder te lezen. Ondanks dat Halloween achter de rug is kan je iedereen
nog steeds verbazen met de trophy cases van Dexter; eetbare bloedplaatjes.

Dexter-koken-lollie

Benodigdheden:
1 kopje suiker
1/3 kopje maisstroop ( te koop bij elke reformwinkel)
1 tandenstoker of saté prikker
2 eettepels water
1 gel bakmat of vetvrij bakpapier
rode voedselkleurstof ( te koop bij de toko, bakker, etc.)
1 grote pan ijswater

Dexter-candy

Bereidingswijze van de eetbare bloedplaatjes
1. Leg een aantal vellen bakpapier op het aanrecht of tafel
2. Breng suiker, maisstroop en 2 lepels water aan de kook in een kleine kookpan. Roer een paar keer met een lepel of vork tot de suiker is opgelost. Als het mengsel aan de zijkant van de pan zit, gebruik dan een licht vochtige pasta borstel om kristal vorming tegen te gaan. Kook de mix 5 minuten tot het goudkleurig is.
kookgerei
3. Plaats nu de kookpan in het ijswater en laat het 20 seconden staan om af te koelen. Werk nu snel! Giet van de afgekoelde, nog vloeibare  substantie  een laag van +/- 3mm over het bakpapier. Laat het dan voor een paar minuten uitharden.
4. Verwarm nu een groot mes zonder kartels ( niet je beste mes! ). Dit kun je boven een gaspit of aansteker doen.  Snijd nu de bloedplaatjes op het gewenste formaat.( 10×2.5cm) Gebruik je middelvinger voor de lengte en je duim voor de breedte.

Handige tips
Het is niet erg dat er als er een paar plaatjes breken. Was bij elke snede je mes met water zodat het suiker er niet aan kan blijven plakken. Als de randen van de plaatjes scherp zijn, wrijf er dan met een vochtige vinger over heen tot ze glad zijn. Doe het langzaam, zodat je je niet open haalt.

5. Leg de bloedplaatjes, op je bakpapier of gel bodem,  15 minuten in de koelkast.
6. Haal alles nu uit de koelkast. Met een saté-prikker of tandenstoker zorg je dat je één druppel rode vloeistof op het midden van de bloedplaatjes laat vallen. Niet teveel , dan loopt het over de zijkanten van je plaatjes heen.
Stop alles nu weer in de koelkast tot de Dexter bloedplaatjes uitgehard  zijn. En dan kun je de wereld gaan verbazen!

Voor de presentatie zou het mooiste zijn als je een bloedplaatjesdoos of kit zou hebben. Die kun je eventueel ook gemakkelijk met foam zelf  maken. Of je nu wel of niet bekend ben met de geweldige tv-serie Dexter, deze bloedplaatjes zijn om op te eten en nog Airproof ook!

Dexter-trophy case

Dit is een aangepaste en vrije vertaling van dit Engelstalige artikel die te vinden is op Forkable.

Posted by on november 7 2011. Filed under Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021