|

Mijn nieuwe longen en de donorrun

Daphne kreeg drieëneenhalf jaar geleden longen van een donor. Vanwege de donorweek vertelt ze aan Airmagzine haar verhaal.

Donorrun en nieuwe longen

Terwijl ik op de bank lig en de nieuwe cd “Wonder were we land” van SBTRKT luister maakt mijn hart toch wel een sprongetje bij de zin “Just let it be known, that the moments been sewn into my heart”.  Ik kijk de foto’s van de donorrun afgelopen zondag in Eindhoven.

Wat een fantastische dag heb ik beleefd, met die roze wolk die zich beweegt om het donortekort onder de aandacht te brengen. De aandacht die gevraagd wordt door veel dappere mensen die dicht bij dit onderwerp staan. Ze zijn hun dierbaren verloren, hebben een vriend of vriendin met een getransplanteerd orgaan of hebben zelf een nieuw orgaan.

Mijn lieve vriendinnen en ik rennen dankzij onze nieuwe longen mee en het is pittig . Hand in hand met mijn twee stoere neven loop ik over de finish, terwijl mijn ouders op het dranghek staan en zwaaien en juichen. Het is ontroerend om te zien hoe we worden gesteund door onze familie. Dat zijn momenten die mijn hart nooit meer verlaten!

donorrun-donorweek-longtransplantatie

Nieuwe avonturen dankzij mijn donor

Ik ben nu drieëneenhalf jaar de eigenaar van twee prachtige “nieuwe” longen en ik had deze jaren niet willen missen. Er zijn heel wat momenten die mijn hart vullen met geluk. Zonder donor longen zou ik bijvoorbeeld nooit tante geworden zijn,  nooit vuurvliegjes in Italië hebben gezien. Ik zou nooit naar Lowlands gegaan zijn en nooit met mijn creatieve projecten in Craftbomb your bike terecht zijn gekomen. Zonder mijn nieuwe longen had ik nooit zoveel leuke mensen ontmoet.

De discussie wel of geen donor worden blijft een lastige. Ik kan mij indenken dat mensen er voor kiezen ‘nee’ in te vullen. Bijvoorbeeld vanwege het misschien enge idee dat je organen ‘doorleven’ terwijl jij dood bent. Of dat mensen het feit dat ze ooit kunstmatig in leven gehouden worden creepy vinden

Zonder longen van iemand anders en zonder alle medicijnen was ik ergens een sterretje in het heelal. Dat maakt mijn leven kwetsbaar maar tegelijkertijd zo ontzettend bijzonder. Ik ben meer dan dankbaar, meer dan woorden kunnen zeggen, dat ik de wereld weer in kan kijken.

I wonder were I land…

Voorlopig land ik nog nergens, ik zweef mooi nog even door op mijn roze wolk. Dankzij mijn held(in)!

Meer weten over Daphne? Check haar Instagram @haakensmaak of bezoek haar blog haakensmaak.blogspot.com

daphne-donor-longen-airmagazine
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on oktober 17 2014. Filed under Featured, Real life, Real life/Future, Your real life. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Mijn nieuwe longen en de donorrun”

  1. Kreeg een brok in mijn keel. Wat fijn dat je hierdoor weer een volwaardig mens kunt zijn!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021