|

Multiple Chemical Sensitivity; wanneer geuren gif zijn

Astma en allergie maken mijn leven ingewikkeld en zorgen ervoor dat ik nooit zonder te plannen of na te denken spontaan ergens kan eten of op bezoek kan gaan. Maar wat mijn leven pas echt in de war schopt en beperkt is  mijn overgevoeligheid voor chemische stoffen, MCS

MCS; ziek van geuren

Multiple Chemical Sensitivity, afgekort MCS is en officieel niet erkende ziekte waar relatief veel mensen met een allergie of longaandoening last van hebben. In mijn geval betekent het dat ik reageer op stoffen die in parfum, deodorant, schoonmaaakmiddel, luchtverfrisser en geurkaarsen zitten. Als ik in een ruimte ben met iemand die die ochtend deo heeft gesprayed of haarlak op heeft gedaan krijg ik bijna direct last. Een ontbijtzaal ik een hotel is hels. Sinds de Bijenkorf in Amsterdam, de Zara en de Sting iets aan hun ventilatiesysteem hebben toegevoegd voel ik me er binnen een minuut zo duizelig, slap en beroerd dat ik weer naar buiten ren. Het duurt dan uren voor ik me weer een beetje fit voel. Verder lijk ik op stoffen te reageren die in de bouw worden gebruikt, vooral in nieuwe gebouwen merk ik dat. En er zijn MCS patienten die reageren op wifi signalen en andere elektronische golven.

thalys-parijs-airmagazine-astma

Levensbeperkende ziekte

Met MCS is het heel moeilijk een normaal leven te leiden, want overal waar je komt is parfum, ook als je het bijna niet ruikt. Iedereen lijkt te geloven dat geur sfeerverhogend is, je aantrekkelijker maakt, maar voor mij is het puur vergif.  Dus geen verjaardagen, lunches of bioscoopbezoeken voor mij. Geen gewone sportschool. Uit eten doe ik heel vroeg, in een heel groot restaurant of doordeweeks. En een parfumvrije werkplek is ook heel lastig te vinden. Gehandicapten zijn mensen in een rolstoel, maar dat mensen een geurvrije ruimte willen, dat snapt nog niemand.

Genezen van MCS

Omdat chemische stoffen, vermomd als rook of het even schadelijke parfum me zo vaak ziek maken ben ik ontzettend blij dat ik Bo tegenkwam. Ik schreef al eerder over haar en haar shop Heavenly Pure. Zij is de enige die ik ken die meer last van MCS heeft dan ik en uiteindelijk genezen is. Ze heeft artsen over de gehele wereld bezocht, zich in voeding verdiept en therapie en beantwoordt op regelmatige basis mijn en jullie vragen over MCS. Morgen vind je haar antwoord op mijn vraag “Welke symptomen horen bij MCS? ” op Airmagazine! Ik heb die van mij al aan Bo gestuurd en ga de komende tijd zelf verder op onderzoek uit, nu ik weet dat ik zou kunnen genezen.

Heb jij een vraag over MCS? Mail m gewoon naar health@airmagazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Aanbevolen artikelen:

Posted by on mei 1 2015. Filed under Featured, Health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...