|

Mijn voornemens voor het nieuwe jaar

Iedere maand neem ik me voor iets aan mezelf te gaan verbeteren. Dus ook in januari 2015.Wat er afgelopen jaar van mijn plannen terecht kwam vertelde ik je eerder al. En vandaag deel ik mijn voornemens voor dit jaar met je, misschien heb je er iets aan!

Prioriteiten

Eigenlijk denk ik niet dat ik ooit heel veel meer energie zal krijgen, daarom heb ik besloten nog strenger voor mezelf te zullen zijn. Misschien dat dat mijn sleutel is om meer te kunnen doen en gelukkiger te worden dan ik nu ben. Als dingen geen geld opleveren, me niet heel blij maken of niet goed voor mijn lichaam zijn doe ik ze niet meer. En, ik wil iedere dag de dingen die echt moeten gebeuren eerst doen.

 Liever af dan perfect

Dit voornemen heeft ook met prioriteiten te maken. Omdat ik graag dingen goed doe, kan ik ergens soms te lang mee bezig zijn. Ik was er al een paar maanden met deze manier van werken in de weer ;” Better done than perfect” .

heart-ink-drawingMooie dingen maken

Iets heel anders. Tijdens mijn paar dagen Zwolle heb ik voor het eerst sinds tijdens weer echt een goede kunstexpositie in een fijn museum gezien. Zo kwam ik er achter dat ik het echt mis om zelf dingen te maken. Dit jaar heb ik mezelf beloofd weer vaker te gaan tekenen en schilderen, het maakt me blij.

Vergelijken met mezelf

Als ik zie wat meiden als Mascha, Annic en Cynthia in een week doen voel ik me vaak verdrietig. Ik ben heel mijn leven al ambitieus, maar omdat ik zo vaak moet rusten, benauwd ben of naar een van mijn medische afspraken ben zitten er maar heel weinig uren in een dag voor mij. Daarom noteer ik nu per dag 5 goede dingen in een schriftje. Dingen die ik bereikt heb, die goed gingen of waar ik trots op ben.  Op mijn to do list vink ik af wat ik  heb gedaan die dag. Zo kan ik me steeds met mijzelf vergelijken.

Ontspannen

Afgelopen jaar was ik behoorlijk relaxed, maar sinds mijn laatste allergie verwikkelingen is de rust ver te zoeken. De komende maanden ga ik weer goed op mezelf letten. Op mijn energie niveau, op alles wat voor spanning zorgt en hoe ik het kan voorkomen.

2015, het jaar van focussen en keuzes maken

Mijn jaar gaat dus vooral over bewust kiezen en plannen in de hoop wat meer energie en tijd over te houden. En nu … ben ik heel erg benieuwd naar jullie voornemens! Zeker als jullie net als ik met een eeuwig gebrek aan energie te maken hebben. Wat wil jij dit jaar echt doen?

Posted by on januari 11 2015. Filed under Featured, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door




Black Friday 2021Black Friday 2021