|

Vijf fijne terrassen in Rotterdam

Een terrasje pakken met lekker weer geeft je het altijd een vakantiegevoel. Daarom heeft Airmagazine de fijnste terrassen in Rotterdam voor je op een rijtje gezet.

de-tuin-rotterdam

 De Tuin—loungen aan de Kralingse plas

Aan de Kralingse plas bevindt zich één van de populairste terrassen van heel Rotterdam. Vanaf de loungebanken aan het water zie je zeilboten en windsurfers aan je voorbij trekken en op zomerse dagen ook de nodige zwemmers. Café Restaurant De Tuin van de Vier Windstreken is al jaren een begrip in Rotterdam, het prachtige terras draagt hier zeker aan bij. De Tuin heeft overigens een eigen aanlegsteiger en is dus ook per boot goed bereikbaar.

The-Park--APERATIEF-BARBilderberg Parkhotel—het best bewaarde geheim van Rotterdam

Het Tuinterras van het Bilderberg Parkhotel Rotterdam is één van de best bewaarde geheimen van de stad. Midden in het centrum en met zicht op het Museumkwartier biedt het Tuinterras je een unieke plek, om zomers in alle rust volop te genieten. Het Tuinterras is geopend zodra de zon zich laat zien. Je kunt er terecht voor een heerlijke lunch, uitgebreid diner of ‘gewoon’ een goed glas wijn.

praxhtig-terras-rotterdam

Prachtig—Manhattan aan de Maas

Het mooiste terrassenuitzicht van Rotterdam vind je zonder twijfel bij bar restaurant Prachtig aan de Maas. De verschillende views vanaf het terras zijn dynamisch; Prachtig kijkt uit op de Kop van Zuid met De Rotterdam van Rem Koolhaas als eyecatcher. Het terras ligt aan de voet van de Erasmusbrug en biedt op mooie dagen plek aan meer dan tweehonderd zonaanbidders.

leukste-terrassen-rotterdam

Engels Grandcafé Restaurant Zalen

Op 40 meter hoogte bevindt zich het dakterras van Engels Grandcafé Restaurant Zalen. In deze groene oase  pal naast het station kun je met mooi weer genieten van een hapje, drankje of gezellige borrel. Door het unieke uitzicht vanaf het Groothandelsgebouw over de hele Maasstad is dit met recht een topterras te noemen. Voor speciale gelegenheden kan het dakterras worden afgehuurd.

alaplancha-rotterdam

A La Plancha—Spaanse sferen aan de Maas

In het Spaanse Andalusië en in Marokko vind je ze regelmatig: a la plancha restaurants, openlucht restaurantjes waar verse vis op de grillplaat wordt klaargemaakt. Met mooi weer gaat op het Noordereiland pop-up restaurant A La Plancha open. Met uitzicht op de Erasmus- en Willemsbrug kan je hier genieten van seafood en een lekker glas wijn. Reserveren kan niet, maar op een tafeltje wachten is geen straf met dit mooie uitzicht. Net als voorgaand jaar worden de gasten zo nu en dan verrast door minioptredens van muzikanten.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juli 31 2014. Filed under Featured, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021