|

Uitslag Astma twitterpoll

Volgens brits onderzoek wordt het sociale leven van mensen met astma bij 42% van de ondervraagden beperkt. Wij wilden graag weten hoe het met het sociale leven van Nederlandse astmapatiënten is gesteld. Er zijn maar liefst 400 mensen die gestemd hebben op de twitterpoll!

Astma-twitterpoll

12 % van de ondervraagden, blijkt gelukkig een gewoon sociaal leven te hebben.

14 % van de mensen met astma zegt snel nee tegen een uitnodiging.

27%, die ondanks hun astma wel gewoon naar verjaardagen, feestjes en clubs gaan, maar achteraf toch vaak meer klachten hebben.

39% van de astmapatiënten die op de poll hebben gestemd hebben.Zegt afspraken op het laatste moment af.

8% heeft het nog zwaarder, die zegt in het geheel geen sociaal leven meer te hebben.

Een aantal reacties op de twitterpoll die we verzameld hebben op nu.nl, twitter en op airmagazine kan je hier onder vinden:

- “Daarom was het antirookbeleid in horecagelegenheden ook zo een verademing voor veel astmapatiënten. Eindelijk een zaterdagavond uit zonder de hele zondag aan het zuurstof te moeten liggen. Helaas wint de verslaving het nog steeds van het verstand en wordt er niet tot nauwelijks gehandhaafd door de overheid.”

- “Als er niet gerookt wordt blijf ik weg……”

- “Verjaardagen mijd ik omdat ik er altijd ziek vandaan kom. En ik ga door mijn (allergische) astma ook niet snel bij vrienden met katten op bezoek. Ergens lunchen gaat wel sinds het rookverbod, maar ik moet altijd gaan verzitten als er iemand met parfum naast me plaats neemt. En als er geen goede afzuiging is heb ik het bijna te benauwd om te kunnen eten. “

- “Vaak genoeg ben ik na een uurtje in de stad al helemaal kapot vanwege de parfumwalmen, geurkaarsen in lifestyle- en kledingwinkels en “winkelbeleving” geuren die door de airco rond worden geblazen. Daarom shop ik vaak online en het liefst doordeweeks.

- “Mijn broer zou bijvoorbeeld juist minder sporten als hij geen astma zou hebben, waar hij juist veel sociale contacten aan over houdt.”

-”Ik heb toevallig astma (helaas) en ik stik letterlijk bijna als er iemand in de buurt toevallig een sigaretje opsteekt……parfum is inderdaad ook een boosdoener, maar sigarettenrook is voor mij voldoende om in 1 keer volledig dicht te klappen en daar is geen woord aan overdreven.”

-”ik kan nu nog niet naar een disco of kroeg. De overmatige parfum en deo hebben het zelfde effect.”

Posted by on januari 25 2011. Filed under Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021