|

Tips tegen kerststress

Zoals je hier misschien al gelezen hebt is uit een poll van het astmafonds gebleken dat stress voor de meeste astma aanvallen zorgt met kerstmis.Tijd voor wat tips vinden wij!

Ga lekker weg
Echt geen zin in alle dennengeur, kaarsen en stress? Boek een lekker weekendje weg via bijv. hotelspecials.

harry,potter,astma,kerst,voedselallergie,kersttipDe sleutel tot een leuke kerst is: doen wat jij wilt!
Natuurlijk, het is goed om rekening met anderen te houden. Maar je bent er zelf ook nog! Wat wil je doen met kerst? Naar je ouders, schoonouders, vrienden?Probeer de situatie zo te vormen dat het niet mis kan gaan. Dus ga met die saaie  schoonfamilie naar de film alvorens te dineren, heb je gelijk iets om over te praten! The Chronicles Of Narnia is lekker kindvriendelijk en met Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 kan het ook bijna niet mis gaan. Of bezoek de Winterparade in Amsterdam. Voor 27,50 p.p.  heb je een diner aan een 120 m lange tafel en combinatie van dans,theater, opera, kunst, muziek en poezië.

Shoptip
Vlak voor kerst is het druk in de winkels, hangt overal een parfumwalm van de vele shoppende vrouwen en koop je al snel iets duurs omdat je toch iéts moet geven. Dus doe de komende dagen alvast inkopen en ga niet vrijdag pas de stad in! En kijk op internet. Er zijn talloze leuke gadgetshops te vinden en de keuze op Ebay is enorm!

sanne vogel,astma,feestdagen

Food for thought
Zorg dat je ruim van tevoren je eten in huis hebt. Bespreek met de gasten wie welke gang verzorgt, dat scheelt een hoop werk! En let er op dat iedereen die inkopen doet/ het eten verzorgt op de hoogte is van elkaars wensen. Dus geef aan die voedselallergie!
Ben je niet dol op koken? Ga lekker gourmetten. Ja, het is simpel en pretentieloos, maar het gaat om de gezelligheid toch?
Of ga uit eten! Er is genoeg te zien en bespreken als je buitenshuis zit en je hebt geen afwas!

kerstmis, voedselallergie,airMaak je niet druk!
Het is natuurlijk erg leuk als je diner er tiptop gestyled uitziet, iedereen de perfecte kleding heeft gevonden met matching hippe nagellak en iedereen het hipste drankje voorgezet krijgt… Maar er is een reden dat bladen stylisten inhuren. Keep it simple!

Dokter!
Zorg ervoor dat je genoeg medicijnen op voorraad hebt. Niks zo naar als het benauwd hebben op je vrije feestdag!

Verrassing!
Als je astma of allergie hebt is het handig je astma triggers te bekijken en te kijken hoe je ze kunt vermijden. Morgen de op één na grootste astma trigger met de feestdagen: geurkaarsen ( En alles waar een luchtje aan zit)

Feestdagen en astma of allergie, hoe los jij het op? Laat je tip hier achter of mail hem naar health@airmagazine.nl!

Posted by on december 21 2010. Filed under Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021