|

Het nut van immunotherapie

komt-airmagazine-bij-de-dokterKomt Air bij de dokter is een vraag en antwoord rubriek waar jouw vragen op het gebied van allergie, overgevoeligheid,astma en andere longziekten door gerenommeerde longspecialisten en artsen beantwoord worden.

Ik ben het hele jaar door allergisch (En ik ben ook astmatisch) en heb nu het hele jaar door medicijnen, zijn er prikken voor?

injecties-tegen-allergieHet is belangrijk om te weten waar je allergisch voor bent. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor katten of honden, dan kun je de klachten al verminderen door blootstelling aan deze huisdieren zoveel mogelijk te vermijden.  In alle andere gevallen, is het zaak goed ingesteld te zijn op medicatie. Wanneer je klachten niet goed onder controle zijn met medicatie of je aanhoudend veel bijwerkingenhebt van de medicatie dan is er de optie van immunotherapie.
Bij immunotherapie wordt een kleine hoeveelheid allergeenoplossing aan het lichaam toegediend. Hierdoor treedt er gewenning op en wordt de gevoeligheid voor het allergeen met de tijd minder. Het eigen afweersysteem wordt “geherprogrammeerd” zodat de allergische reactie niet of verminderd optreedt.

allergie-voor-huisdierenImmunotherapie kan plaatsvinden door middel van wekelijkse injecties of met behulp van dagelijkse druppeltjes allergeen onder de tong (sublinguale immunotherapie).Voor een langdurig effect moet de behandeling minstens 3-5 jaar worden voortgezet. De kans bestaat dat bij sommige patiënten de behandeling goed aanslaat en dat de klachten dan nagenoeg zijn verdwenen. Helaas slaat de therapie niet bij iedereen aan.

Ook wordt immunotherapie niet altijd vergoed. Neem voor meer informatie contact op met je huisarts of specialist en zorgverzekeraar.

Dr Buckley, huisarts

Heb jij een vraag die je onze arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health@airmagazine.nl

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on maart 6 2011. Filed under Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021