|

Schengenverklaring, medicijnen en drugs op vakantie

Zijn jouw medicijnen legaal, of worden ze in Frankrijk als drugs gezien?  Binnenkort ga ik voor het eerst met mijn ADD-medicatie op zak op vakantie.En dat kost veel moeite, tijd en papierwerk. Welkom in de wereld die Schengenverklaring heet.

Afstuderen met ADD

Ik kan gelukkig ook mijn leventje hebben zonder ADD-medicatie. Ik ben dan druk in mijn gedachten, vreselijk chaotisch en snel afgeleid, maar het kan en zo heb ik het altijd gedaan. Totdat ik zou gaan afstuderen en ik goed in de boeken moest duiken. Na een halve pagina verveel ik mij, denk ik aan andere dingen en bedenk ik wat ik nog meer zou moeten doen. Mijn concentratie is weg en ik weet dat ik wat ik lees niet zal onthouden.Daarom heb ik mijn toevlucht gezocht bij medicatie waardoor dit wel lukt.

Airmagazine-Schengenverklaring-03

Met drugs naar Frankrijk

Ik slik Dexamfetamine Sulfaat. Doorgaans is dit niet de eerste pil die je zult krijgen, maar na een zoektocht hielp deze medicatie mij wel. Nu valt deze pil echter onder de amfetamines, drugs dus. En wil ik deze medicijnen tegen ADD op vakantie meenemen , dan zal ik een Schengenverklaring moeten invullen. Deze moet ik buiten Nederland  bij me hebben, ook als ik alleen een dagje naar Antwerpen wil. Gelukkig maar dat ik eventueel zonder medicijnen kan. Nou  wil ik  deze vakantie,  mijn auto theorie examen  gaan halen en heb ik mijn concentratie nodig. Ik ben tien dagen lang lekker in Frankrijk, die verklaring heb ik dus echt nodig.

Schengenverklaring regelen

Online vond ik de verklaring via het ministerie. Klik hier. Pfoe, wat moest er veel ingevuld worden! Ik belde PsyQ, zij stuurden mij door naar de apotheek. Maar daar bleek dat ook mijn huisarts nodig was. Dus bezocht ik de huisarts , die heeft de verklaring ondertekend en , hoe fijn,  een Engelse begeleidende brief voor me opgesteld. Met dit pakketje ging ik opnieuw naars de apotheek, want die moesten de de gegevens van mijn medicatie invullen.Toen moest alles op de post. Dit kon vier tot zes weken duren, en ik zou over vier weken al vertrekken, oei! Ik hoopte op het beste.

Airmagazine-Schengenverklaring-02

Schengenverklaring legaliseren

Afgelopen zaterdag kreeg ik mijn Schengenverklaring binnen, met handtekening en stempel. Ik kan dus op vakantie. Maar…..in de brief die ik van het ministerie terug kreeg stond ook dat ik, afhankelijk van mijn bestemming, de Schengenverklaring ook nog zou moeten laten legaliseren. Online kon ik nergens vinden of dit nodig was voor Frankrijk. Daarom rende ik op maandagochtend, vlak voor ik naar de Fashion week ging, direct langs het Ministerie voor Buitenlandse Zaken. Waar bleek dat legaliseren (Wat €10 kost) enkel voor buiten Europa nodig was.Airmagazine-Schengenverklaring-01

Medisch paspoort, medicatie en vakantie

Veel gedoe maar wel een wijze les….Check altijd of je medicatie zomaar mee mag! Neem bijv. ook altijd een medisch paspoort mee. Dit is gewoon te verkrijgen bij je apotheek. Dan staat je medicatie op een A4tje.
En let op, de Schengenverklaring is niet voor eeuwig! Het geldt max. 30 dagen, ga je langer weg zal je meerdere verklaringen moeten invullen en aanvragen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on juli 17 2014. Filed under Health, Medicijnen. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021