|

Alexandrium shopping center helpt bijen

Het Alexandrium shopping center strijdt tegen bijensterfte met een groen dak waar bijenvolken wonen. En sinds 31 juli 2015 kun je er zelfs lokale bijenhoning kopen, afkomstig van het winkelcentrum zelf.

honing-alexandrium-airmagazineRotterdam groener dankzij dak Alexandrium

De lucht in Rotterdam is smerig en ongezond, dat is algemeen bekend. Een van de partijen die heeft besloten daar iets tegen te doen is het Alexandrium shopping Center, die er  bij het renoveren van het winkelcentrum voor koos het dak met zeven soorten sedum te laten beplanten. Deze vetplanten neemt fijnstof op en zorgt er voor dat regenwater beter opgevangen wordt. Zomerse warmte wordt ermee tegengehouden, wat er weer voor zorgt dat er minder airco nodig is en het biedt een goede plek voor een bijenvolk.

Shopping-Honey--eerste-potjesWinkelcentrum met eigen honing

De bij wordt door gebrek aan bloeiende beplanting en insecticiden bedreigd. In 2013 heeft Alexandrium besloten de
bijen te helpen en in samenwerking met imkerij Stripecity een eerste bijenkast geplaatst. Inmiddels staan er twee op
het groene dak van de voormalige Oosterhof.  De honing, afkomstig van
de bijenvolken die op het dak leven, kun je nu in de winkel Nokke kopen onder
de naam Shopping Honey. De eerste honing werd 31 juli uitgereikt en een aantal prijswinnaars hun eigen pot vullen

Help de bijen de in jouw wijk

Je kunt natuurlijk de Shopping Honey van dit  super goede initiatief kopen, maar in je eigen wijk is het milieu ook simpel te verbeteren. Gewoon door in plaats van je tuin vol te leggen met tegels te kiezen voor  een groene tuin. Hiermee voorkom je wateroverlast in je wijk en help je de dieren. Hoe je dit op een eenvoudige manier doet lees je in mijn artikel Makkelijke tuinideeën voor een beter milieu.

Posted by on augustus 3 2015. Filed under Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021