|

Onze favoriet voor een Oscar: The Grand Budapest Hotel

Onze favoriete kanshebber,The Grand Budapest Hotelwon 23-2-2015 maar liefst vier Oscars tijdens hét filmevent van het jaar: Beste Make-up, Kostuums, Productieontwerp en Filmmuziek.

oscar-movie-2015

The Grand Budapest Hotel

De film draait, zoals de naam suggereert, om een hotel. Het verhaal gaat over hoe de arme piccolo Zero uiteindelijk het hotel in zijn bezit krijg. Het speelt zich af in 1932 in een fictief land waarvan je twijfelt of het bestaat, omdat het zo herkenbaar is. De prachtige kostuums,  geweldige decors en rake dialogen maken The Grand Budapest Hotel een genot om naar te kijken. Van begin tot einde blijf je geboeid. Er komt een scala aan bekende acteurs in voor: Ralph Fiennes, Tony Revolori, Bill Murray, Adrien Brody, Edward Norton en Willem Dafoe.
Het script is gebaseerd op het boek  The society of the crossed keys van de in de vergetelheid geraakte schrijver Zweig.

budapest-hotel-wes-andersonModern sprookje

The Grand Budapest Hotel is qua sfeer en gevoel vergelijkbaar met Amélie. Het is licht absurdistisch en je krijgt niet helemaal vat op het verhaal, de personages en de film, en dat maakt het heel interessant. Het verhaal zit als het ware in een magische kijkdoos: verpakt in allerlei lagen en langzaam wordt elk laagje onthuld. Je kijkt met een glimlach, maar die glimlach heeft een rauw randje.

oscar-movie-2015

Oscarwinnaar

The Grand Budapest Hotel is dus met de Oscars voor Beste Make-up, Kostuums, Productieontwerp en Filmmuziek naar huis gegaan.  Een andere grote winnaar is Birdman met  Academy awards voor Beste Film, Regie, Camerawerk en Scenario.

Posted by on februari 19 2015. Filed under Film, Media, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021