|

Disney films die je gezien moet hebben

Filmklassiekers die vaak niet eens meer meegenomen worden in de lijstjes met beste films die je gezien moet hebben. Die uniek in zijn soort zijn en onderdeel van bijna iedereens jeugd. Disney films.

De drie verschillende Disney tijdperken

Disney bracht zo’n 54 animatie films uit, tot nu toe. Toch zit er een verschil in soorten animatiefilms. De tijdperken bij Disney studios zijn duidelijk verdeeld.
De eerste periode van Disney animatie films die loopt van de start in in 1923, tot de dood van Meneer Walt Disney 1963, is de periode die hardcore fans ook wel de Walt-periode noemen. De periode waarin Walt Disney himself nog meewerkte aan de films. Hierna komt de algemene periode, waarop er wordt geprobeerd op verder te werken op de manier die meneer Disney bedacht. Waarna er een periode komt in samenwerking met Pixar, de periode waarin we nu zitten.

walle-disney-pixar

Lijst met mooiste Disney films

Er is niets zo fijn als samen op de bank kruipen met een kopje thee en een dekentje en dan Disney films te kijken. Er zijn alleen inmiddels zoveel goede films dat het makkelijk is om door het bomen het bos niet meer te zien. Onderstaand lijstje is een reminder, om je er aan te herinneren wat voor prachtfilms je de volgende Disney Night nog een keer zou moeten zien. Zonder een onderscheid te maken tussen pixar samenwerkingen en of oude en nieuwe films. Zonder uit te spreken welke beter of minder goed is en zonder andere films onmiddellijk te beoordelen. Goede films die je wellicht vergeten bent. Die zeker de moeite waard zijn om opnieuw te zien.

101 dalmatiërs (1961)

De film was een unicum voor zijn tijd. 101 dalmatiërs was naast Dombo tot die tijd de enige Disney film die zich afspeelt in het echte leven. De spanning die de film met zich meebrengt, maar ondertussen de cute factor heeft geeft de film een fijn gevoel.
IMDB: 7.2

disney

Pocahontas (1995)

Al is het alleen al voor de liedjes, die heerlijk in je hoofd blijven hangen. Indiaan Pocahontas komt in aanraking met ontdekkingsreiziger John en vanaf daar weten ze het beiden niet meer. Een verhaal over een verboden liefdesleven is wat volgt.
IMDB: 6.6

disney

Doornroosje (1959)/ Sneeuwwitje (1937)

Allebei over prinsessen of prinsessen to be met bijna hetzelfde format. Er is een prins, er zijn dieren of dwergen om mee te praten en het doel is om met die prins te eindigen. Daarnaast lopen er verschillende intrigerende verhaallijnen omheen. Maar de grappen en goede uitspraken maken de films. Alleen al Mooiweertje, een van de feeën in Doornroosje, die zo prachtig boos kan doen!
IMDB: 7.2/ 7.7

disney

Lion King (1994)

Het is niet voor niets dat de musical van deze klassieker al 17 jaar non-stop op broadway speelt. De liedjes, het zielige spannende verhaal en de levensles die je uit dit verhaal kunt halen maakt het een geheel. Voor veel fans dé beste film van Disney.
IMDB: 8,5

disney-lionking

Frozen (2013)

Een nieuwkomer, maar wel de best verdienende film van Disney allertijden! En niet voor niets. Heb je Frozen nog niet gezien? Dan is dit een must. Frozen brengt sinds tijden de echte Disney feeling terug bij het publiek. De combinatie van prinsessen, een vaag fanatasievol, maar een goed verhaal, leuke jongens en heel veel gezang is dit Disney in vol ornaat.
IMDB: 7.7

disney

Tangled (2010)

Ook Tangled, een vrij nieuwe film, moet op het ‘what to watch’- lijstje. Met de ontzettend veel goede humor, is dit toch een must-watch.
IMDB: 7.8

Hier kun je trouwens tijdens je vakantie het echte Tangled kasteel bezoeken.

Disney-tangled

Om nog wat films niet volledig uit te sluiten een paar namen van de lange lijst met 54 titels! Mulan Aristokatten  Junglebook Alladin De kleine zeemeermin Tarzan  Toy Story Mary Poppins Wall- E  Big Hero 6 (Oscar best animation 2015)

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Eza

Posted by on maart 3 2015. Filed under Media, Media/Infotainment, Uitgelicht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021