|

De Kelly bag en designerjurken van Grace Kelly in Het Loo

Neem een kijkje in het leven van stijlicoon Grace Kelly. Briefjes van haar prins, jurken die naar de Oscars gedragen werden, haar lievelingsoutfit van Dior en sieraden van Cleef & Arpels zijn nu tentoongesteld in Paleis Het Loo. En ja de eerste beroemde tas, lang voor de it-bag van Fendi bestond, de Hermès Kelly bag, staat er ook.grace-kelly-exposition-looGrace Kelly, prinses en stijlicoon

Waar anders dan in een paleis komt de carrière van de prinses van Monaco het best aan bod? Op chronologische wijze loop je door de droom die werkelijkheid werd voor GK. De in zwart of wit aangeklede ruimtes zonder tierelantijnen dragen bij aan de beleving die je ervaart als je de expositie bekijkt. Er liggen hele bijzondere en leuke items. Zoals een getypte brief van het Oscar comité met daarin uiteengezet hoe je je hoort te gedragen als je een Oscar wint. En het eerste bedankbriefje van Prins Rainier , geschreven nadat hij Grace voor het eerst ontmoet heeft bij het filmfestival van Monaco. Ondanks de vele, persoonlijke, items leer je de vrouw Grace Kelly niet beter kennen. Wel versterkt de tentoonstelling het beeld dat we al van Grace hebben, dat van een mythe.  ‘Grace Kelly, prinses en stijlicoon’,  zoals deze tentoonstelling heet is een waar netvliesspektakel en je komt inderdaad je ogen te kort.

grace-reinier-tentoonstelling

Hoe de sac à Dépêches een wereldberoemde Kelly bag werd

Voor de film To Catch a Thief zocht kostuumontwerper Edith Head met Grace de accessoires uit .”We were like two kids at an ice cream van”,  vertelde ze achteraf over het moment dat ze in de etalage van Hermès staarde. Het item waar ze op aasden was de Sac à Dépêches, uit 1938. De tas werd door Grace meegesleept van Hollywood tot aan Monaco. Als fashion statement en om haar zwangerschap te verbergen voor de paparazzi. Hermès kon zelf en als eerbetoon aan de prinses, heet de bag nu de Kelly bag.

kelly-bag-original

De expositie Grace Kelly, prinses en stijlicoon in Paleis Het Loo is nog te bezichtigen t/m 26 oktober. En vergeet echt niet de prachtige tuinen die het Paleis omringen te bekijken. Je kunt er uren lopen en het is een geweldige plek om mooie selfies te maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on augustus 25 2014. Filed under Events, Featured, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021