|

De beste redenen waarom je een appartement moet boeken en geen hotel

Heb je nog een vakantie tegoed en wil je liever eens wat anders dan een kant en klaar tripje naar de zon op een of ander hysterisch Oh Oh Cherso eiland? Doe dan eens gek en huur een appartement in plaats van een hotel, in een stad die je altijd al hebt willen ontdekken.

Lokaal ontbijtje
Want waarom zou je voor een onpersoonlijk hotel kiezen, wanneer er plenty cosy, hippe, romantische en hypermoderne appartementen te huur zijn voor vaak nog minder dan een hotel. Toegegeven, je mist dan natuurlijk wel iedere ochtend het kant en klare ontbijtje en je dagelijkse schoonmaak.  Maar zeg nou zelf, vaak zijn die ontbijtjes niet zo bijzonder en ondanks dat ze bij de prijs inbegrepen zijn, je betaalt er toch voor. Voor datzelfde geld maak je even een wandelingetje naar de bistro om de hoek. Of je kiest ervoor om fijn met alle lokale ingrediënten een overheerlijk eigen ontbijtje te maken op de tijd dat jij pas wilt opstaan.

Van alle gemakken voorzien
Vakantie appartementen midden in de stad zijn vaak al te huur vanaf een paar nachtjes en zijn anders dan bij een hotel, van alle gemakken voorzien. Keukentjes om voor jezelf een snack klaar te maken als je geen fut meer hebt om na een lange dag weer uit eten te gaan. Zithoek met bank, tv en als je mazzel hebt vaak dvd. En tegenwoordig zelfs bijna allemaal met wifi, voor de broodnodige communicatie met het thuisfront. Mocht je pas later op de dag willen ‘uitchecken’ dan valt er ook altijd wel wat te regelen en er zijn er genoeg te huur, die groot genoeg zijn om met je hele vriendenclub in te vertoeven.

Tips bij het boeken
Mocht je geïnspireerd zijn geraakt, let dan bij het surfen naar leuke opties wel even op het volgende:
De appartementen zijn vaak van particulieren, maar boek liever niet rechtstreeks bij hun, maar via een groter bureau dat meerdere appartementen aanbiedt.
De foto’s worden vaak met groothoeklens geschoten, dus check even de afmetingen van het appartement, om nare verrassingen te voorkomen.
Vraag naar de betaalmogelijkheden, vaak kan je niet met creditcard betalen zoals bij een hotel.
Beddengoed is bijna altijd aanwezig, maar check even van te voren wanneer je bijvoorbeeld allergisch bent voor dons.
Voor de eind schoonmaak wordt vaak apart een bedrag in rekening gebracht.
Wil je op een onchristelijke tijd inchecken kan dat altijd, maar soms wordt hier ook extra geld voor gerekend.

Alle geshowde appartementen zijn tussen de 65,- en 100,- per nacht te boeken op Way to stay . Heel veel plezier bij je citytrip en laat ons weten hoe het is bevallen!

Posted by on juli 29 2011. Filed under travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021